2 decembrie 2023
SportAtletism/ Campionatele Europene U20: Rezultate meritorii pentru băcăuani

Atletism/ Campionatele Europene U20: Rezultate meritorii pentru băcăuani

Campionatele Europene Under 20 de atletism, desfășurate săptămâna trecută, la Ierusalim, în Israel, au consemnat rezultate meritorii pentru sportivii legitimați la cluburile din județul Bacău. Astfel, Ștefania Uță (CS Vâlcea 1924/ CSM Onești) a cucerit bronzul la 400 metri garduri, cu timpul de 57,02 secunde.

De notat că sportiva antrenată de Alina Enescu este în vârstă de numai 16 ani. În semifinale, Uță se calificase cu cel mai bun timp, 56,50, recordul european U20 fiind deținut, în continuare, de Ionel Târlea: 55,46 secunde, stabilit pe 11august 1995.

Vlad Turcu, și el sportiv dublă legitimare (CSȘ Liceul Teoretic Carei/ CSM Onești), a fost aproape de un loc pe podium la proba de aruncare a suliței, încheiind competiția continentală pe locul 4. În finala de la Ierusalim, Turcu a realizat, din a cincea aruncare, rezultatul de 71, 57 metri.În ceea ce privește atletele SCM Bacău prezente la competiția continentală rezervată Juniorilor 1, Ștefania Zediu și Ramona Verman s-au calificat în finalele probelor de 4×400 m, respectiv lungime, în timp ce Adnana Vrânceanu, autoarea unei sărituri ce a măsurat 12, 75 metri, nu a reușit să treacă de seriile probei de triplusalt.

Ștafeta României de 4×400, care, pe lângă sportiva antrenată de Cristi Nemțeanu la SCM Bacău, Ștefi Zediu, le-a mai cuprins pe Maria Capotă, Rebeca Ciocan și Ștefania Uță, s-a situat a șasea în finală, cu timpul de 3:38.85, medaliile fiind cucerite, în ordine, de Franța, Olanda și Cehia.

În fine, Ramona Verman, antrenată de Aura Balaban la SCM Bacău, a reușit  recordul personal în calificările de la lungime, 6,49 metri, pentru ca în finală să se claseze a zecea, cu o săritură de 6,12 m.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri