2021 a început furtunos pentru secția de atletism a CSM Onești. După succesele și recordurile stabilite la competițiile interne, în frunte cu Campionatul Național de Seniori și Tineri, au venit și primele confirmări ale anului la nivel internațional. Panglica a fost tăiată de juniorul de 17 ani (va împlini 18 ani luna viitoare) Beniamin Duicu. La primul său an de juniorat, atletul cu dublă legitimare, CSȘ Unirea Iași- CSM Onești, s-a laureat campion balcanic în sală al probei de 60 m la Campionatul Balcanic pentru juniori derulat luna aceasta, la Sofia, în Bulgaria. Duicu, sportiv antrenat de Carmen Ghilase, a trecut linia de sosire cu rezultatul de 6,79 secunde, echivalentul unui nou record personal, dar și al baremului de calificare la Europene.

După Balcaniada de juniori indoor, pentru CSM Onești a venit cea de seniori, de sâmbăta trecută, de la Istanbul. În Turcia, delegația României a cucerit 12 medalii, cu care s-a poziționat pe locul patru în clasamentul țărilor participante. Din cele 12 medalii adjudecate de tricolori în incinta „Atakoy Sinan Erdean Arena”, două au fost obținute de sportivi oneșteni. Astfel, Gabriel Bitan (foto) a devenit vice-campion balcanic la săritura în lungime cu 7.90 m, în timp ce Diana Ion și-a trecut în cont bronzul la triplusalt, cu o săritură care a măsurat 13.47.

Și ca să completăm suita de rezultate de prim-plan obținute de atleții CSM Onești în această lună, să notăm și noul record național la 60 m garduri, junioare 3 realizat de Andreea Mocanu. Născută în 2006, Andreea a parcurs proba respectivă în 7.68 secunde, cu ocazia unui concurs național desfășurat recent, la București. Pentru secția de atletism a CSM Onești urmează o nouă provocare. Cea mai importantă a sezonului de sală: Campionatul European de la Torun (Polonia), din intervalul 5-7 martie.PUBLICITATE