Pe 20 si 21 iunie, orasul Heraklion (Grecia) a gazduit Campionatul European pe echipe- Liga 1, care a reunit la start 12 echipe, printre care si România. Pornita la drum cu dorinta de a promova in Superliga, delegatia “tricolora” a ratat obiectivul, ramânând in al doilea esalon valoric al Europei. La Heraklion, România s-a clasat pe locul 9, cu 227 de puncte acumulate in 40 de probe, fiind mai aproape de retrogradare decât de promovare.

Atletii nostri au câstigat o singura proba, prin Claudia Bobocea, la 1.500 m, bifând, in total, doar opt prezente pe podium. Dintre atletii bacauani participanti la Heraklion, singurul care a urcat pe podium a fost Nicolae Soare (Stiinta Bacau), clasat al treilea la 5000 m, cu timpul de 15:20, 24 min. Ceilalti patru bacauani care au concurat in Grecia au fost: Lavinia Bulov (CS Stiinta Municipal), la prajina, Elena Adelina Panaet (Stiinta Bacau), la 3000 m, Ionut Zaizan (CS Stiinta Municipal), la 1500 m si Alexandru Terpezan (CSM Onesti), la stafeta 4×100 m.

Lavinia Bulov s-a situat pe locul 9, cu 3.80 m, Elena Adelina Panaet s-a pozitionat a 11-a, cu 9:50.54 min, in timp ce Zaizan a incheiat cu cursa de 1500 m pe locul 9, cu timpul de 3:44,43 min. In ceea ce-l priveste pe onesteanul Alexandru Terpezean, acesta a fost descalificat, laolalta cu intreaga stafeta de 4×100 m pentru depasirea spatiului de schimb.

PUBLICITATE

Cehia, Grecia si Olanda au promovat in Superliga, in timp ce ultimele trei clasate, Estonia, Lituania si Letonia retrogradând in esalonul inferior.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ