Echipa atletilor cu dizabilitati din cadrul Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica (CRRN) Racaciuni s-a aliniat la startul competitiei “Relay Run around Europe”. In fiecare an, aproximativ 100 de persoane cu dizabilitati si 30 de insotitori din Austria, Cehia, Germania, Croatia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia si Ucraina participa la acest concurs.

“Aceasta manifestare constituie o expresie a normalitatii, o sansa oferita persoanelor cu dizabilitati de a-si demonstra abilitatile, capacitatile de care dispun dovedind ca nimic nu-i deosebeste de ceilalti membri ai societatii”, declara dr. Ovidiu Necula, directorul CRRN Racaciuni. Bacauanii prezenti in concurs vor participa la proba de “stafeta”, iar echipa va avea de parcurs aproximativ 8 km, indiferent daca vremea va fi sau nu favorabila.

Echipa CRRN Racaciuni, formata din persoane adulte cu dizabilitati, este o veterana a acestei manifestari, participând inca din anul 2004 la competitia gazduita de tara noastra. In acelasi an, CRRN Racaciuni a devenit membru al “Integrative Meetings of Friends”, asociatie ce organizeaza anual acest eveniment sportiv care promoveaza si integrarea persoanelor cu nevoi speciale prin participarea la manifestari cu caracter sportiv.

“Pentru echipa noastra este un moment deosebit, intrucât se implinesc 10 ani de participare la acest eveniment sportiv. In acest an vor fi organizate sapte etape care se vor desfasura intre Leipzig (Germania) – Rynica (Polonia), in perioada 28 iunie – 5 iulie 2014, iar pe 28 iunie toate echipele participante se vor întâlni la Grimma, lânga Leipzig.

Relay Run va fi urmat de a 54-a editie a Decatlonului ce va avea loc in Rynica – Polonia, in perioada 6-8 iulie. Probele decatlonului constau in alergare 50 m si 200 m, saritura in lungime, saritura in inaltime, sut la poarta, aruncarea greutatii, aruncarea mingii de oina, aruncarea la cosul de baschet, bocce, golf. Sloganurile sub care se desfasoara competitia sunt “Europa unita”, “Impartaseste bucuria cu noi si “Suntem la fel”. Ele nu sunt alese intâmplator, ci au rolul de a promova ideea de integrare, unitate si colaborare”, declara Marian Vatamanescu, purtator de cuvânt la DGASPC Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ