În vară, au impresionat în Serbia. La „Vujadin Boskov Cup” de la Novi Sad. Acolo unde au cucerit argintul după șapte victorii (3-1 cu Hajduk Split, 1-0 cu Zenit, 1-0 cu Dunav, 1-0 cu Lokomotiv Trnava, 1-0 cu FC Backa, 2-0 cu FC Arena și 2-0 cu Soferks), trei remize (2-2 cu Dinamo Moscova, 0-0 cu Ilicka și 0-0 cu Vojvodina Novi Sad) și o singură înfrângere: 0-1 în finala cu Dinamo Moscova. Acum, au luat pulsul Angliei. Ținând piept unor echipe de prestigiu precum Reading, Fulham sau Norwich City. Copiii de la Atletico Junior Bacău au cu ce se mândri pe plan internațional. Invitată săptămâna trecută la un turneu în Albion, grupa 2008-2019-2010 antrenată de Gabi Vârlan (căreia i s-au adăugat Tudor „Biță” Axinte, de la CSM Bacău și Mario David, care se va transfera din iarnă la Atletico Junior) a avut un parcurs demn de tot respectul. Bilanțul? O victorie cu Fulham, două remize cu Reading și Norwich City și o înfrângere cu Charlton Athletic.

Băcăuanii, care s-au deplasat la Londra pe calea aerului, și-au început turneul duminica trecută, cu un amical pe terenul lui Reading, club la a cărui echipă de seniori evoluează George Pușcaș. La capătul o patru reprize de câte 20 de minute desfășurate pe un teren sintetic din cadrul Academiei lui Reading, Atletico Junior a terminat la egalitate, 2-2 cu echipa de copii a gazdelor. De notat că timp de 40 de minute s-a jucat șapte la șapte, cealaltă jumătate a partidei găsind pe teren o distribuție de nouă la nouă. Același scenariu (patru reprize de 20 de minute, 40 de minute jucându-se șapte la șapte, iar alte 40, nouă la nouă), același rezultat, 2-2 în amicalul de luni, cu „Academia bogaților”, Fulham. Marți, băcăuanii au pierdut cu 7-3 testul susținut la lumina reflectoarelor cu Charlton Athletic, cu precizarea că, în timp ce gazdele au avut întreaga echipă formată din jucători născuți în 2008, Atletico Junior s-a prezentat cu numai doi puști de 2008, restul fiind de 2009 și chiar 2010. În fine, miercuri, în ultimul joc al turneului, disputat în nocturnă, pe terenul Academiei lui Norwich City (inaugurată în 2016), echipa lui Gabi Vârlan și-a trecut în cont o nouă remiză, 2-2.

„Cu toții am rămas impresionați de infrastructură, de viteza de joc și de tehnicitatea adversarilor. Avem, totodată, satisfacția aprecierilor primite din partea gazdelor, în frunte cu șefii Academiilor respective și cu faptul că evoluția noastră bună face posibilă o nouă invitație la un turneu de acest gen în Anglia”, a declarat președintele AJF Bacău, Cristian Sava, care a însoțit-o pe Atletico Junior în Albion.

Lot Atletico Junior: Victor Drăghia, Rareș Pătrățanu, Darius Bârjoveanu, Radu Fridl, Ștefan Năstac, Denis Miron, Andrei Solomon, Yusuf Sayin, Ștefan Ungureanu, Matei Bejan, Tudor Axinte, Mario David, Matei Rugină.


PUBLICITATE