Performante internationale in serie pentru atleta bacauana Georgiana Anitei. Dupa ce s-a incununat in aceasta vara campioana balcanica si europeana de cadete la triplusalt, sportiva legitimata la SCM Bacau a cucerit, sâmbata si medalia de bronz la aceeasi proba in cadrul Campionatelor Mondiale de Juniori 1 desfasurate in Polonia, la Bydgoszcz.

Aflata la prima sa participare la Mondialele U20, Geo Anitei a urcat pe podiumul de premiere gratie unei sarituri de 13,49 m, identica cu cea care i-a adus titlul mondial la junioare 2 anul trecut, la Cali. La Campionatul Mondial din Polonia, sportiva antrenata de prof. Cristi Neamtu s-a batut pentru bronz cu atleta nord-americana Bria Matthews, care a sarit tot 13, 49, ca si Anitei. In final, diferenta a fost facuta de vânt.

Astfel, daca in cazul bacauancei, vântul a fost 1,7 m/ secunda, in schimb Matthews a beneficiat de un vânt care a batut cu 2,1 m pe secunda. Titlul de campioana a lumii la triplusalt a revenit chinezoaicei Ting Chen, cu un rezultat de 13.85, in timp ce argintul a fost cucerit de sportiva elena Konstadina Romepu, cu 13.55.

Un alt bacauan calificat in finalele Mondialelor de la Bydgoszcz a fost sulitasul Alexandru Novac (CSSM). Atletul antrenat de Mihaela Melinte s-a clasat al cincilea in proba de aruncare a sulitei, cu un rezultat de 72,91 m.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ