24 aprilie 2024
Sport„Athletic Park” prinde contur. Cum va arăta zona

„Athletic Park” prinde contur. Cum va arăta zona

Consiliul Județean Bacău a găzduit o nouă dezbatere publică a proiectului referitor la construirea unui parc atletic. Prezent la eveniment, arhitectul danez Flemming Overgaard a expus trei variante de lucru, ale căror elemente de bază se vor regăsi în planul final ce va fi definitivat luna viitoare

Pași înainte. Mai exact, pași alergători înainte. Înainte, spre definitivarea proiectului „Athletic Parc”, pe care Consiliul Județean Bacău îl va realiza, din fonduri proprii, pe un teren pus la dispoziție de municipalitate în zona fostelor unități militare din proximitatea pasajului subteran Gen. Ștefan Gușe.



Inspirat de proiectul firmei daneze Keingart Space Activators, Athletic Exploratorium din Odense, „primul și unicul parc inovator de atletism din Europa”, conform specialiștilor, Athletic Park din Bacău se va adresa atât sportivilor de performanță, cât și publicului larg, doritor de mișcare, socializare și recreere.

Joi, Sala Mare a Consiliului Județean a găzduit o a doua rundă de dezbateri, după cea din iunie privind viziunea, metodologia și variantele de lucru pentru „Athletic Park”. În fața auditoriului compus din reprezentanți ai administrației locale, CSM Bacău, SCM Bacău, CS Știința, AJ Fotbal, AJ Atletism și ai Universității „Vasile Alecsandri”, arhitectul danez Flemming Overgaard a prezentat trei variante de proiect.

„Am pornit de la sugestiile dumneavoatră referitoare la categoriile de public și la ramurile sportive necesare și am realizat trei module diferite pe care vă invit să le analizați în funcție de avantajele și dezavantajele pe care considerați că le prezintă”, a explicat arhitectul Overgaard.

În funcție de observațiile pe care le veți face, domnul Flemming Overgaard va realiza un al patrulea proiect, cel definitiv, care va corela elementele de bază expuse”, a subliniat președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea. Primul proiect, intitulat „Pădurea activă” este unul cât se poate de… verde, cu iarbă, mulți copaci și chiar cu un lac artificial. În această oază de verdeață, se regăsesc piste de alergare pe teren plat sau variat, spații pentru aruncări și sărituri, dar și o zonă de loisir, cu alei destinate promenadei. O componentă super-atractivă s-a dovedit turnul de alergare în spirală, din vârful căruia se poate admira panorama Bacăului.

Al doilea proiect, „Poiana sportivă” reduce zona copacilor în favoarea unui spațiu mai aerisit și mai deschis. Pe lângă sectoarele destinate atletismului, el vine și cu un teren de volei pe plajă și cu unul de baschet. În fine, cea de-a treia variantă, „Parcul sportiv urban” aduce ca elemente de noutate un teren de tenis, un „Running Bowl”, dar și un așa-numit „Food Court”, spațiu rezervat servirii mesei.

Concluzia celor prezenți este că în proiectul final ar trebui să se regăsească atmosfera verde, plină de copaci din „Pădurea activă”, tehnicitatea infrastructurii sportive din „Poiana sportivă” și neapărat „running bowl”-ul din „Parcul sportiv urban”. S-a vorbit și despre o pistă de biciclete, dar și despre posibilitatea implementării unui sistem de încălzire a pistei de 400 m.

„A fost o discuție prolifică, interesantă, cu observații perfect justificate. Nu știu deocamdată cum va arăta proiectul final, dar este clar că în el vor trebui să se regăsească toate aceste sugestii. Obiectivul este de a găsi acel echilibru între spațiul destinat sportului de performanță și cel rezervat publicului larg, doritor de mișcare”, a punctat la final Flemming Overgaard, care va reveni în Bacău luna viitoare, atunci când va prezenta proiectul definitivat al „Athletic Park”.

„Este un proiect realizabil, extrem de necesar pentru municipiul, dar și pentru județul Bacău. Sportul înseamnă sănătate”, a concluzionat președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea, care a estimat că „Athletic Park” ar putea fi finalizat în maximum doi ani.

 

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri