Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a luat măsuri pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în siguranţă. Poliţişti de la rutieră şi de la ordine publică acţionează pentru fluidizarea traficului şi prevenirea evenimentelor rutiere, în contextul informărilor meteorologice.

Conform informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va intra într-un proces de răcire, mai accentuată în zilele de 30 și 31 decembrie, când se vor înregistra maxime preponderent negative. Temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ, ninsori, pe arii restrânse în sud-vestul, sudul și estul țării. Izolat se va semnala polei.

În județul Bacău, polițiști de ordine publică și rutieră sunt în teren pentru fluidizarea traficului și prevenirea evenimentelor rutiere.

Pentru prevenirea accidentelor grave sau blocajelor rutiere, polițiștii recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă și să aibă echipat autovehiculul corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare – dezaburire funcţional etc.).

În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să circule cu viteză redusă, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele din fața lore, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Vântul puternic poate influenţa mersul autovehiculelor, provocând schimbări bruşte de traiectorie, mai ales la trecerea pe lângă autovehicule de dimensiuni mari. De aceea, recomandăm prudenţă sporită şi conducerea cu ambele mâini fixate pe volan.

Drum bun!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ