Pentru intervalul 16.01.2016, ora 20:00 – 17.01.2016, ora 20:00 Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova a emis o atenţionare meteorologică COD GALBEN, prin care au fost prognozate ninsori ce vor conduce la depunerea unui strat de zăpadă consistent. De asemenea, vântul va avea intensificări, cu viteze de 55 – 65 km/h, viscolind ninsoarea.

Având în vedere prognoza meteorologică, în data de 15 ianuarie 2016, s-a desfăşurat în sistem videoconferinţă, şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condusă de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, şi a comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, pentru dispunerea măsurilor pereventive, în contextul atenţionării emise.

Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele meteorologice vizate la nivelul judeţului Bacău au fost transmise către preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă următoarele măsuri:

PUBLICITATE

obligativitatea înfiinţării continuităţii la sediul primăriilor cu personal corespunzător pe perioada valabilităţii atenţionării meteorologice COD GALBEN;

înştiinţarea populaţiei şi operatorilor economici de la nivelul tuturor localităţilor asupra situaţiei prognozate;

angrenarea populaţiei şi operatorilor economici din zona de responsabilitate pentru degajarea căilor de acces în vederea asigurării accesului tehnicii pentru intervenţie operativă în cazul producerii unor situaţii de urgenţă;

acordarea unei atenţii deosebite persoanelor fără adăpost, precum şi persoanelor vârstnice sau cu probleme sociale şi adăpostirea acestora în spaţiile special amenajate de către primărie;

reinstruirea populaţiei şi a angajaţilor din instituţiile publice de pe raza unităţii administrativ-teritoriale, cu privire la normele de utilizare a mijloacelor de încălzire.

Personalul instituțiilor județene cu atribuții în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase, precum și întreaga tehnică de intervenţie, respectiv a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bacău, Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău, Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, Serviciului de Ambulanță Județean Bacău, Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău și Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Drumuri Naţionale Bacău sunt pregătite să intervină în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Direcţia de Sănătate Publică Bacău deţine evidenţa persoanelor care necesită dializă, precum şi a gravidelor aflate în ultimul trimestru de sarcină şi monitorizează în mod constant necesitatea transportării acestora căre unităţile spitaliceşti în cazul în care intensitatea fenomenelor meteorologice o va impune.

Totodată, echipajele E-ON Distribuţie S.A. sunt pregătite să intervină în cazul producerii de avarii la reţelele de distribuţie a energiei electrice, în aşa fel încât populaţia să nu aibă de suferit în urma acestora.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ