20 aprilie 2024
EvenimentAtac terorist la Moscova: Sala de concerte Crocus City Hall în flăcări,...

Atac terorist la Moscova: Sala de concerte Crocus City Hall în flăcări, zeci de victime

Într-un atac terorist șocant, desfășurat în această seară la Krasnogorsk, în apropiere de Moscova, sala de concerte  Crocus City Hall a fost scena unui masacru, în care mai mulți atacatori au deschis focul cu arme automate și au detonat explozii, provocând un incendiu devastator.

O treime din clădirea Crocus este cuprinsă de flăcări, iar acoperișul este aproape complet mistuit de incendiu, amenințând cu prăbușirea parțială. Pană de fum negru se ridică în aer, iar mirosul de ars s-a răspândit în zonele învecinate. Oamenii, blocați în interiorul clădirii, sunt prinși într-o situație disperată, unii dintre ei fiind observați la ferestre.

La fața locului au ajuns toate serviciile de urgență, inclusiv numeroase ambulanțe care preiau victimele. Evacuarea este în plină desfășurare, însă pompierii nu pot interveni pentru stingerea incendiului din cauza lipsei de siguranță – atacatorii nu au fost încă neutralizați.Potrivit informațiilor inițiale, în momentul atacului în Crocus se aflau peste 6.000 de civili, iar bilanțul victimelor este de-a dreptul șocant. Ministerul Afacerilor Interne al Moscovei și al regiunii Moscova a activat planul Zarya, cerând tuturor angajaților să se prezinte la serviciu în termen de o oră, inclusiv cei care sunt în zile libere. De asemenea, se impune ca toți să fie înarmați și echipați.

Divertismentul și evenimentele publice au fost anulate în regiunea Moscovei, Sevastopol și Crimeea, în urma acestei serii de atacuri.

Eforturile de salvare și intervenție sunt în plină desfășurare, cu peste 70 de echipe medicale de urgență și mai multe echipaje de pompieri mobilizate pentru a face față situației. Informații preliminare confirmă 40 de morți și peste 100 de răniți, însă cifrele nu sunt definitive.

Răniții sunt deja transportați la spitalele din Moscova pentru îngrijiri medicale urgente.

Atacul terorist din Moscova este însoțit de un atac la Belgorod, existând suspiciuni că acestea sunt evenimente coordonate. Apărarea aeriană a reușit să intercepteze mai multe rachete lansate din regiunea Harkov.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri