Liviu Cenusa (foto), fost administrator al SC Mediabac si inculpat in dosarul de mita in care este anchetat si primarul Romeo Stavarache, a preluat exemplul celorlalti inculpati si a declarat in instanta ca nu stia nimic despre „intelegerile” dintre Stavarache si oamenii de afaceri Viorel Rusu si Costica Rusu, denuntatori in acest dosar in care Cenusa este cercetat pentru complicitate la luare de mita.

Mai exact, Cenusa este acuzat ca ar fi primit de la cei doi afaceristi peste 1 milion de lei, care ar fi reprezentat, spun procurorii, mita ceruta de Stavarache in schimbul realizarii unor lucrari derulate de primarie.

„Acest roman stiintifico-fantastic a distrus viata acestui om”, a fost reactia avocatului lui Cenusa vizavi de rechizitoriu. „Pâna in 2014, când s-a inceput urmarirea penala, nu am avut cunostinta ca Rombet, Elco, Bacon, Unic General Constructor sunt controlate de Costica Rusu. Nici despre intelegerea dintre Romeo Stavarache si Rusu pentru realizarea contractului de iluminat public nu am stiut nimic. Eu nu am semnat acele contracte de publicitate”, a declarat Liviu Cenusa.

Denuntatorii ar fi facut o intelegere cu procurorii

Mai mult decât atât, in declaratiile date in instanta si consemnate de judecator, Cenusa ii ataca dur pe cei doi denuntatori.

Despre Costica Rusu, el a spus ca „este un tâlhar”. „El intreba mereu de Stavarache si facea insinuari ca sa spun eu ca Stavarache e hot. A venit la mine sa ma provoace. Rusu Costica a venit cu un scenariu pregatit de acasa, ca sa spun eu ca Stavarache a furat. A incercat sa ma atraga intr-o capcana.

Consider ca denuntul lui Rusu Costica il viza pe Stavarache pe care voia sa se razbune”, au fost acuzatiile lui Cenusa.

In ceea ce-l priveste pe Viorel Rusu, denuntator si intr-un alt dosar in care au fost trimisi in judecata doi oameni de afaceri din Galati, Cenusa confirma o ipoteza lansata de cei doi inculpati denuntati – aceea ca Rusu le-ar fi intins o capcana, facând o intelegere cu procurorii. „Viorel Rusu a avut multe probleme.

Era sa fie arestat pe 16 ianuarie 2014 pentru ca a dat mita la CNSC (Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, n.r.). Ca sa scap, mi-a spus Rusu, mi s-a sugerat sa le fac plângere asociatilor mei din Galati ca m-au inselat si ca mi-au cerut bani pentru Stavarache”, a spus Cenusa.

De altfel, si cei doi afaceristi din Galati, asociati cu Rusu intr-o lucrare a CRAB, au declarat in instanta, anul trecut, ca procurorii le-ar fi propus o intelegere daca il denunta pe Stavarache.

„Consider ca Rusu Viorel si Rusu Costica au facut denunturi pentru ca aveau probleme cu justitia si sperau sa-si reduca din raspunderea penala.”
Liviu Cenusa

Ca replica la aceste acuzatii, Viorel Rusu ne-a declarat scurt: „Orice nebun poate sa spuna ce vrea la adresa oricui pentru a-l decredibiliza.” El nu a dorit sa faca alt comentariu „pentru a nu influenta instanta in vreun fel”, dar a precizat ca, atunci când va fi citat, va da declaratii in fata judecatorului.

Costica Rusu a fost si mai concis. Ne-a trimis intr-un mesaj hohote de râs.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Asa se intimpla cind escrocii sunt lasati in libertate,se transforma subit din puscariasi in ,,victime,,. Stavarache,Goian si Cenusa trebuiau inchisi pina la darea sentintei…..dar cum Justitia din Bacau are multe interese vis a vis de infractor si nu de lege ne putem astepta la orice. Existau suficiente pirghii ca Stavarache sa fie indepartat din functie conform legilor in vigoare . Incepind de la Consiliul Local si pina la Prefect toti aveau obligatia ca in 45 de zile dupa arestarea ilustrului primar sa organizeze referendum pentru destituirea lui. Asta era una din posibilitati, dar mai sunt si altele….de ce nu s-a facut ceva asta remine un ,,mister,, ce trebuie lamurit de urgenta de cei din fruntea urbei. Primarie,Prefectura,Partide politice un fel de Cosa Nostra in varianta Bacauana…….

  2. Am impresia ca , spalatoria ecologica Prod Cresus , este a lui Stavarache . Am vazut cu ochii mei ,cum nu se emite bon fiscal la aceasta spalatorie . Draga ANAF , Stavarache are regim Fiscal special ?Au fost emise chitante de mana de 50-100 Lei in cateva minute , fara a emite bon fiscal la casa de marcat . De luat in seama !!Data viitoare voi filma cu Spy-cam si voi difuza pe Youtube …

    • Boss unii mai au contract incheiat, ce bon sa ia daca le factureaza la sfarsit de comanda sau luna? poate mai noteaza cat vine de plata cand vin sa ia hainele curatate sau ceva..

  3. Da ia intrebati l pe jigodia de stavarache de cite ori a fost controlat de taxe si impozite de la primarie si cum sta cu darile reale la bugetul local

  4. Hai sa nu mai dam atat cu parul! Stavaracje le are pe cele rele ale lui dar nu e cazul acum sa ne luam de spalatorie si de toate afacerile! Sa raspunda pentru nereguli ca de restul nu trebuie sa ne doara pe noi capul!

  5. Asta-i drept multumire ca le-a dat aprobare pentru construirea hardughiei din locul restaurantului “crama” din spatele bl “Select”.a mai primit si finantare europeana si guvernamentala,dupa ce le-a luat toata curtea si lumina locatarilor vecini. In locul lui Stavarache nu le dadeam aprobare nici pentru un milion de spagi.

LĂSAȚI UN MESAJ