Ziua Internationala a Dansului nu va trece neobservata in Bacau. Astfel, de la ora 18.30, in incinta hypermarket-ului de lânga insula de agrement, sportivii de la Academia de Dans Adamas Bacau vor organiza un flashmob, in care vor fi prezente atât dansurile sportive, cât si dansul modern. Ziua Internationala a Dansului se sarbatoreste in fiecare an la data de 29 aprile, incepând din 1982, când Institutul International al Teatrului, prin Comitetul International al Dansului, a luat aceasta hotarâre. Data aleasa este data nasterii lui Jean Georges Noverre (1727-1810) creatorul baletului de actiune si promotorul Dansului ca Arta Independenta.

Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea dansului in lume, dincolo de bariere etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului, oricare ar fi acestea.

Prin traditie, in fiecare an, o personalitate din lumea dansului adreseaza un mesaj atât profesionistilor cât si publicului. Anul acesta mesajul este transmis de catre coregraful si dansatorul francez Mourad Merzouki, din care va prezentam un scurt fragment: „Nu numai ca sunt mândru sa fiu dansator si coregraf, dar ii sunt si profund recunoscator dansului. In virtutea disciplinei pe care o impune, a devenit etica mea. Mi-a dat mijloacele prin care descopar zilnic lumea.”

Alte articole