In fiecare an, la 23 aprilie, il praznuim pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. Toti cei ce au numele Gheorghe sau orice alt derivat isi serbeaza astazi ziua numelui.

Peste 900.000 de români poarta numele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, potrivit statisticilor Directiei pentru Evidenta Persoanelor. Ca mai toate sarbatorile de peste an, si de Sfântul Gheorghe românii au tot felul de obiceiuri si traditii. Dintre acestea amintim câteva.

In unele zone se zice ca cine doarme in ziua de Sfântul Gheorghe, va dormi tot anul. O alta traditie legata de aceasta sarbatoare este urzicatul. Se spune ca cine este urzicat va fi mai ager, mai harnic si mai sanatos intreaga vara.

PUBLICITATE

Sfântul Gheorghe s-a nascut in orasul Capadocia, pe vremea imparatului Diocletian, undeva in secolul al IV-lea. Conform unor scrieri, se crede ca Gheorghe ar fi trait intre anii 275/280 si 23 aprilie 303. Gheorghe este patron al mai multor tari, dar si regiuni si orase.

Sfântul Gheorghe a ramas in constiinta populara româneasca ca fiind unul dintre cei mai prezenti sfinti, numeroase biserici purtând hramul sau.

Cotidianul Desteptarea ureaza tuturor cititorilor care isi sarbatoresc astazi onomastica, un sincer si calduros „La Multi Ani !!!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ