Cunoscută ca cea mai deprimantă zi, „blue monday” , de obicei este stabilită în cea de-a treia zi de luni din ianuarie. Există însă şi o formulă de calcul empiric pentru determinarea acestei zile speciale.

Potrivit unei agenţii de turism, care îl citează pe expertul în lifestyle Cliff Arnall, formula de calcul ţine cont de mai multe variabile – condiţiile meteorologice, nivelul datoriilor acumulate, numărul de zile care au trecut după Crăciun, numărul de zile care au trecut după încălcarea obiectivelor trasate pentru noul an şi nivelul scăzut de motivaţie.

Având în vedere aceste elemente, „specialiștii” au decis că în 2017 „blue monday” se potrivește cel mai bine pentru 16 ianuarie. Se spune că pentru persoanele mai puțin optimiste, ianuarie este cea mai dificilă lună a anului, însă sunt și persoane care văd întotdeauna partea plină a paharului și care cred că prima lună a anului este numai bună pentru obiective noi și pentru a începe o serie de activităţi interesante în speranţa obţinerii unor rezultate optimiste în următoarele 12 luni.

PUBLICITATE

În ianuarie, organismul uman se resimte după consumul abuziv de alcool şi alimente din luna decembrie, conturile bancare sunt aproape de cota de avarie din cauza cadourilor de Crăciun şi a petrecerilor de Revelion.

În plus, vor mai trece câteva luni până când lumina diurnă va creşte considerabil, iar nivelurile de vitamina D din organism vor putea să se regenereze prin expunerea naturală la razele solare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. astea sunt abureli. e cea mai deprimanta zi din an, cand vezi ca te uiti la televizor si te stie o tara intreaga ca esti singurul oras din tara asta unde sunt atatea avarii si e ramas fara apa de atatea ori pe an. dar cui sa ii pese..

LĂSAȚI UN MESAJ