Badminton/ Stiinta Bacau a devenit, pentru a 15-a oara consecutiv, campioana nationala pe echipe la seniori

Campioana – campioanelor

Steaua si Dinamo la fotbal? Vax! Sport Club Miercurea Ciuc la hochei? No way, Jose! Campioana- campioanelor o gasim la badminton. Chiar sub nasul nostru: Stiinta Bacau! Gruparea antrenata de Bogdan Milon a intrat in istorie, odata cu obtinerea celui de-al 15-lea titlul consecutiv de campioana a României la echipe, seniori. Un record de-a dreptul impresionant. Imposibil de egalat, dar care- nu râdeti!- poate fi… depasit. Cum se explica paradoxul? Simplu: in 2015, Stiinta vizeaza titlul cu numarul 16. Asta da echipa!

Cel mai greu

Pâna la titlul de anul viitor, sa salutam reusita din actuala editie, care s-a dovedit si cea mai grea de pâna acum. O spune chiar antrenorul Bogdan Milon, omul de care se leaga strâns seria de succese a badmintonului bacauan: “Acest campionat a fost cel mai dificil. Am luat titlul, dar, la fel de bine puteam incheia pe locul 4 deoarece lupta a fost foarte-foarte strânsa. Timisoara si Sportul Studentesc s-au intarit considerabil. Ca sa nu mai vorbesc de CSU Galati, gazda turneului final”.

Victorii pe linie

La Galati, Stiinta, in componenta Robert Ciobotaru, Daniel Cojocaru, Matei Droana, Catalin Ionascu, Adelina Marin, Alexandra Milon si Ruxandra Obreja, a stiut una si buna: sa bata! In primul meci a trecut cu 3-2 de Sportul Studentesc, finalista din 2013 si… 2014. Apoi a venit rândul Craiovei: 5-0 pentru bacauani. Gazdele de la CSU Galati au cunoscut, la rândul lor, gustul infrângerii (2-3), pentru ca in ultimul joc, Stiinta sa treaca de CSM Timisoara cu 4-1. Ca sa n-avem vorbe!

De la mare la mic

Bogdan Milon a tinut sa evidentieze evolutia de senzatie a “veteranului” Robert Ciobotaru: “Bobi a jucat fantastic! N-a pierdut niciun set. Pur si simplu a tras echipa dupa el. Si se stie ca proba de simplu baieti e cea mai tare”. Laude meritate adresate si “alor mici”. In frunte cu junioara Adelina Marin, care, la 16 ani, a depasit statutul de promisiune, intrând in galeria certitudinilor. “Adelina a facut, din nou, un turneu foarte bun, aducându-si o contributie insemnata la câstigarea titlului”, a precizat antrenorul bacauan.

Traditie si unitate

Prin urmare, Stiinta Bacau continua sa fie singurul nume gravat pe noua cupa (transmisibila) acordata, anual, campioanei nationale la badminton. (Cea veche a iesit din circulatie, fiind pastrata de bacauani in vitrina proprie, odata cu câstigarea titlului cu nr.10). Apropo, cum de reuseste Stiinta sa pastreze linia succeselor cu toate ca, periodic, se vede nevoita sa-si primeneasca lotul? “Pe de o parte, e vorba de traditie. Iar pe de cealalta, de unitatea grupului. Poate ca suferim la capitolul omogenitate, ca echipa, dar suntem foarte legati sufleteste unii de ceilalti”, dezvaluie Bogdan Milon secretul succesului. Si ce succes!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ