Gala de nota 10 pentru laureatii anului in lumea automobilistica din Romania. Juriul alcatuit din jurnalisti din presa de specialitate a oferit distinctiile supreme, intr-o ceremonie transmisa in direct de TVR 1.

Cel mai bun, un bacauan

Premiul pentru “Sportivul anului 2008″ a fost inmanat de Radu Grozea, realizatorul emisiunilor de specialitate si comentator al curselor de Formula 1 la televiziunea nationala. Laureat: Doru Sechelariu. Argumentul a fost de necontestat – aa facut ca imnul Romaniei sa rasune peste pista de la Singapore chiar la inaugurarea circuitului asiatic.” Doru Sechelariu, cel mai tanar participant din Formula BMW, a fost invitat sa deschida oficial circuitul de la Singapore, unde s-a desfasurat primul Mare Premiu de Formula 1 in nocturna. La 12.000 km de tara, pilotul bacauan a stabilit, totodata, o premiera pentru automobilismul din tara noastra. Sechelariu este primul roman castigator in Formula BMW si a scris istorie la Singapore, unde a reusit sa obtina doua victorii. Pilotul bacauan este deschizator de drum intr-un sport care nu are traditie in Romania, dar care se construieste si datorita performantelor sale. Constient ca drumul spre suprema performanta este lung, pilotul de doar 16 ani plecat din Bacau sa invinga a primit firesc un premiu cat un “plin” in rezervorul talentului si ambitiei sale.

“Sunt onorat sa primesc acest premiu. Este o incurajare pentru anul viitor, cand voi concura din nou in Formula BMW. Ma bucur ca noi, tinerii piloti romani, suntem recunoscuti si acasa. Sunt fericit, va multumesc!”
Doru Sechelariu

Alte articole