Ziua de 3 decembrie a fost proclamata în anul 1992 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite ca Zi Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. Sarbatorirea acestei zile reprezinta si un prilej în plus de a implica comunitatea în procesul de incluziune sociala a acestor persoane, de a le oferi sanse egale la viata culturala si comunitara în general, precum si de schimbare a perceptiei societatii în ceea ce priveste potentialul creator al persoanelor cu dizabilitati.

Si in cadrul Filialei Bacau a Asociatiei Nevazatorilor, cu prilejul acestei zile, s-au desfasurat activitati artistice, sportive si recreative, alaturi de noi fiind in aceasta actiune si membri ai Asociatiei Surdo-Mutilor din Bacau. De asemeni, printr-un parteneriat incheiat intre organizatia noastra si Penitenciarul Bacau, ne-am bucurat si de prezenta câtorva tinere care ne-au incântat cu colinde si cântece de sarbatori.

Dupa racitalul Formatiei “Bistrita” din Bacau, s-au desfasurat intreceri la rummy, table si sah. Toti participantii s-au bucurat de voie buna, armonie si fair-play. Multumim pe aceasta cale DGASPC, SPAS, Penitenciarului Bacau, Asociatiei Surdo-Mutilor si nu in ultimul rând, televiziunii Est-TV, care ne-a fost alaturi pe toata durata evenimentului. Sarbatoarea a fost incununata de succes si datorita salariatilor nostrim care au empatizat cu aceasta sarbatoare.

PUBLICITATE

Bogdan Florin BASARAB, sef Serviciu Cultural-Sportiv

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ