In editia ziarului Desteptarea din 14 ianuarie 2016, publicam ancheta ‘Scandal permanent la Teatrul „Bacovia”’, in care informam publicul cu privire la unele disfunctionalitati in derularea contractului dintre Teatrul Municipal “Bacovia” si Asociatia „Muze colorate”, in calitate de co-organizator al Festivalului International Theaterstock, desfasurat in prima parte a lunii august 2015.

In esenta, era vorba de neachitarea unor facturi emise de Asociatia „Muze colorate” catre Teatrul „Bacovia”, facturi prin care se justificau cheltuieli de productie, de transport etc. efectuate de asociatie, in baza contractului incheiat. Deoarece, nici dupa sase luni, Teatrul „Bacovia” nu si-a onorat obligatiile, Madalina Rotaru, presedinta Asociatiei “Muze colorate”, ne declara: „Voi continua negocierile, iar daca va fi nevoie, numai daca va fi nevoie, vom apela si la instanta”.

Acest lucru s-a petrecut deja, pe portalul instantelor, respectiv Tribunalul Bacau, Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal, s-a inregistrat, cu numarul 172/110/2016, dosarul cu obiectul „pretentii”, in care pârât este Teatrul Bacovia, iar ca reclamant Asociatia „Muze colorate”. Din informatiile noastre, in litigiu se afla zeci de mii de euro. Am contactat-o pe Madalina Rotaru, care ne-a declarat:

PUBLICITATE

„Am in fata multe alte proiecte, lucruri frumoase de facut, in perioada urmatoare. Cât despre Theaterstock nu am nimic de declarat acum”, ne-a spus presedinta Asociatiei „Muze colorate”. Cu toate insistentele noastre, pentru a afla si pozitia managerului teatrului, Anca Sigartau, fata de acest litigiu, aceasta nu a raspuns la telefon.

Din informatiile primite de la administratia teatrului, Anca Sigartau este in concediu, iar la teatru nu se primise, pâna ieri, 19 ianuarie, un document oficial de la instanta bacauana.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Asta-i strategie gandita de Sigartau, face presiuni pe consiliul local pentru a plati sumele restante printr-o alta rectificare.Ababei sigur va face un nou proiect si-l va impune la vot!

  2. mai degraba asta e “opera” contestatarilor care din vara au tot cautat sa o “lucreze” pe Anca Sigartau. Inapoi in mediocritate, ne meritam soarta daca specimene de genul actualilor consilieri locali si postacii lor de mai sus vor mai avea in continuare libertate de actiune. faceti orasul de rusine, cateilor!

LĂSAȚI UN MESAJ