– Suma totala alocata, anul acesta, celor 19 proiecte finantate este de 313.500 lei – O mie de copii si tineri cu deficiente sau boli cronice vor beneficia, in cadrul acestor proiecte, de terapii alternative

Vineri, 11 decembrie, Fundatia Pentru Comunitate si MOL România au anuntat care sunt câstigatorii celei de-a VII-a editii a Programului “MOL pentru sanatatea copiilor”. E vorba despre ONG-uri care sprijina peste 1.000 de copii cu deficiente, boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave. Suma totala alocata anul acesta este de 313.500 lei.

“Ne bucuram ca primim proiecte de calitate pe care le putem sustine si care arata efortul comunitatilor si al ONG-urilor pentru a facilita accesul cât mai multor copii si adolescenti cu probleme grave de sanatate la educatie, inclusiv la cunostintele care in viitor pot asigura si indeplinirea criteriilor de ocupare a unui loc de munca. Dorim sa sustinem in continuare acest program prin care sprijinim solutionarea unor probleme, alaturi de specialisti si de familiile celor afectati”, a declarat Kinga Daradics, CEO si Country Chairman al MOL România.

La editia a VII-a au fost depuse 87 de proiecte, dintre care juriul a selectat pentru finantare integrala sau partiala 19 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2015 – august 2016. Organizatiile selectate provin din Bucuresti si din judetele Bacau, Bihor, Cluj, Covasna, Galati, Harghita, Sibiu si Timis.

“Diversitatea proiectelor si, implicit, a terapiilor alese pentru finantare prin acest program arata larga viziune a juriului in selectarea proiectelor. Pregatirea specialistilor si experienta dobândita in decursul celor sase editii anterioare ale programului asigura evaluarea complexa ale fiecarui proiect inscris. De asemenea, rezultatele obtinute precum si prezentarea acestora catre publicul larg odata cu lansarea noii editii, asigura o buna comunicare intre organizatiile din domeniu, specialisti, organizatorul programului si finantator, in beneficiul copiilor cu dizabilitati si familiilor care cauta solutii de durata pentru acesti copii”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Din Bacau, Asociatia “Lumina” este singura care a obtinut finantare. Specialistii acesteia vor aplica terapia prin joaca pentru copiii care sufera de boli limitatoare de viata. Prin vizualizare creativa, povesti terapeutice, stimulare tactila si senzoriala, nisip kinetic si “clown-therapy”, cei 17 copii inscrisi in proiect vor fi sustinuti in dezvoltarea lor emotionala, in depasirea momentelor traumatice si in dezvoltarea mecanismelor de coping si gestionare a bolii.

De la momentul demararii acestui program au fost sponsorizate 109 proiecte cu aproape 1,76 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 8.000 de copii si tineri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ