Acoperișul Colegiului Economic a fost dat jos de o furtună în iulie 2019

Un număr de 875 de elevi, din 35 de clase ale Colegiului Economic “Ion Ghica” Bacău, sunt nevoiți să învețe online, pentru a se reface o șarpantă; o lucrare ce ar fi trebuit completată în vacanțele școlare. Dar acum este un moment total inoportun pentru o lucrare mai mult decât necesară.

„Însă nu inițierea lucrării în apropierea tezelor este cea mai mare problemă, cât lipsa spațiilor alternative ce ar trebui oferite de primărie, pentru desfășurarea în condiții normale a orelor de curs. Unde este interesul primăriei la acest capitol? Unde este interesul față de educația votanților de maine? Luând în considerare eșecul lamentabil al școlii online, unde este implicarea autorităților în evitarea situațiilor critice? De ce acum și de ce în acest fel?”, se întreabă reprezentanții Asociației Elevilor.Conform unui comunicat de presă al Asociației, Avocatul Poporului cercetează încălcarea de către Primăria Bacău a dreptului la învățătură al elevilor de la Colegiul Economic.

„Avocatul Poporului s-a autosesizat și a cerut Primăriei Bacău să îi transmită motivul pentru care lucrările respective nu au fost efectuate în perioada vacanţelor şcolare, termenul estimat al finalizării lucrărilor și măsurile luate pentru identificarea unor spații în care clasele de elevi afectate de lucrări să-şi desfăşoare orele în mod normal, cu prezenţă fizică”, precizează sursa citată.

Reprezentanții elevilor spun că nu este prima dată când primăria încalcă un drept constituțional al elevilor.

„Câte astfel de evenimente nefericite vor mai avea loc și de câte anchete și mustrări va mai fi nevoie pentru ca actuala conducere să colaboreze cu cetățenii fără drept de vot? Am cerut un sigur lucru : respect! Se pare nu a fost posibil obținerea lui prin căi pașnice! Mai întâi bursele, iar acum calitatea educației însăși. Ce urmează? Peisajul devine din ce în ce mai sumbru, dorim răspunsuri!”, se mai arată în comunicat.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE