Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi

Mihaela Badita, mamica unui copil cu autism, este foarte suparata ca Primaria Buhusi nu i-a majorat salariul cu 25 la suta:

“Eu sunt angajata la Primarie ca asistent personal si am aflat din mass-media ca salariile noastre au fost marite cu 25 la suta de la 1 decembrie 2015.

Am fost la Primarie ca sa solicit recalcularea, dar mi-au spus ca nu sunt siguri ca ne incadram si noi, asistentii personali. S-au adresat Ministerului Muncii, iar raspunsul a fost favorabil.

PUBLICITATE

Cu toate astea, primarul nu a fost de acord cu marirea”, arata Mihaela Badita. Salariul de asistent personal este de 801 lei/luna, la care se adauga 200 de lei, alocatia copilului, si un buget complementar de 106 lei.

 

Bani foarte putini, care abia le permit sa supravietuisca, in niciun caz sa plateasca sedintele de terapie necesare copilului, care pot ajunge si la 1.500 de lei/luna. “Eu nu cer niste bani care nu mi se cuvin, cer dreptul meu”, spune, revoltata, femeia.

“Sunt decisa sa merg in instanta!”

Ionel Turcea, primarul orasului Buhusi, neaga ca ar fi impotriva acesteri majorari, precizând ca hotarârea respectiva este neclara, mai mult exista niste controverse intre Legea salarizarii si hotarârea privind majorarea: “Eu sunt de acord ca e nevoie sa fie marite salariile asistentilor personali pentru ca, omeneste judecând lucrurile, nimeni nu poate trai cu 780 de lei pe luna. Eu zic ca da, trebuie sa le majoram, ca nu degeaba a dat Guvernul aceasta hotarâre, dar, din pacate, nimeni nu-si asuma raspunderea.”

O parte dintre specialistii Primariei Buhusi si ai unor institutii de control considera majorarea salariilor cu 25 la suta ca fiind nelegala, arata edilul. “Eu am dat dispozitia de marire, dar am primit niste rapoarte de la compartimentele de specialitate, rapoarte care sunt in contradictie cu aceasta masura. Nu stiu cine greseste!” In ultima luna, platile au fost facute in baza vechii legi. “Cred ca saptamâna aceasta se vor clarifica lucrurile si le vom achita sumele restante”, da asigurari Ionel Turcea. Mihaela Badita spera ca va fi asa: “Daca nu, eu sunt decisa sa merg in instanta. M-am saturat sa cersesc toata viata drepturi si bani care, conform legii, mi se cuvin!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ