Primăvară însorită pentru ASC Dinamic Bacău. În a doua zi de martie, sportivii pregătiți de sensei Liliana Adochiței au înlocuit tradiționalele mărțișoare cu medaliile cucerite la Campionatul Național de Karate Tradițional Shotokan ESKU. Derulată la Complexul „Olimpic Sidney 2000” de la Izvorani, ediția 2019 a Naționalelor a reunit pe spațiile de luptă peste 700 de sportivi din țară.

Dinamic s-a prezentat cu nouă karateka, trecându-și în cont șase medalii: una de aur, una de argint și patru de bronz. „Campionatul a fost dificil, cu o concurență acerbă.

Sportivii de la Dinamic s-au descurcat foarte bine, deși unele grupe au numărat peste 20 de concurenți”, a declarat Liliana Adochiței, care a mizat pe lotul alcătuit din: Robert Petrilă (kata, kumite, joc tehnic), Ariana Șerban (kata), Alecsya Munteanu (kata, kumite), Tudor Galan (kata, kumite, kumite echipă), Alexandru Petrilă (kumie, kumite echipă), Diana Tală (kumite), George Brăescu (kata, kumite, kumite echipă), Ludivine Cochard (kata, kumite) și Mirela Șerban (kata, kumite).

Alecsya Munteanu s-a laureat campioană națională la kumite, confirmându-și supremația, în timp ce Ludivine Cochard a urcat pe podium atât la kumite, unde a cucerit argintul, cât și la kata, unde a avut o prestație de… bronz.

Palmaresul „dinamicilor” a fost completat cu medaliile de bronz adjudecate de Mirela Șerban la kata, Alexandru Petrilă la kumite și de echipa de kumite formată din George Brăescu, Alexandru Petrilă și Tudor Galan.

Alte articole