1 decembrie 2023
HomeCulturăArtiști români în Sinemorets, Bulgaria - iunie 2023

Artiști români în Sinemorets, Bulgaria – iunie 2023

 

Pe 8 septembrie 2023, iubitorii de artă și cultura se vor aduna la Gallery-bookstore „Sofia Press” din Sinemorets, Bulgaria, pentru a sărbători vernisajul Expoziției „Artiști români în Sinemorets – iunie 2023″. Acest eveniment remarcabil aduce în prim-plan creațiile unor mari artiști români care au găsit inspirație pe malurile Mării Negre din Bulgaria.Proiectul a fost inițiat în perioada 28 mai – 11 iunie 2023 și a fost posibil datorită sprijinului generos al „Asti Art Hotel” și al domnului Emil Ene, coproprietar al „Galeria Romană – Poartă spre artă” din București. Cei cincisprezece artiști de renume internațional care au participat la această inițiativă sunt: Ion Grigorescu, Maria Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Dan Mohanu, Toma Rosetti, Monica Timofei, Paul Timofei, Dorel Tulcan, Elena Tulcan, Ovidiu Ungureanu și NOIMA, reprezentată de Dan Gherman, Ciprian Bodea, Cosmin Frunteș, Andrei Rosetti și Sorin Scurtulescu.

Tematica expoziției a fost inspirată de mitul lui Orfeu și Euridice și de peisajul captivant al locurilor din Sinemorets. Fiecare artist a explorat această temă în mod personal, folosind o varietate de tehnici și materiale pentru a-și transmite mesajele artistice unice.

Un aspect interesant al acestui proiect este documentarea sa foto-video, coordonată de studioul multimedia Chromatique, sub îndrumarea artistului vizual Ovidiu Ungureanu. Acest material va sta la baza unui proiect de sine stătător, cu membrii NOIMA și Ion Grigorescu în rolurile principale.

Cu ocazia vernisajului din Bulgaria, va fi lansat și albumul de artă intitulat „Artiști români în Sinemorets”, care va oferi o perspectivă detaliată asupra lucrărilor și proceselor creative ale artiștilor participanți.

După finalizarea expoziției la Gallery-bookstore „Sofia Press” din Sinemorets (8-27 septembrie 2023), aceasta va călători în România, unde va putea fi admirată de publicul de acasă la „Galeria Romană – Poartă spre artă” din București. Evenimentul reprezintă o oportunitate deosebită pentru iubitorii de artă din întreaga regiune de a se bucura de creațiile remarcabile ale artiștilor români și de a explora diversitatea talentelor lor.

Alte titluri
Alte titluri

Depuneri de coroane de flori în Cimitirul Eroilor din Bacău

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat, în...

FCM Bacău – Oțelul Galați, 2002. Din vremea când Bacăul avea echipă în prima divizie

Videoclipul surprinde un moment emblematic din istoria fotbalului bacauan,...

Agresarea unui polițist local (II)

Argumentele care au stat la baza acestei concluzii a...

Ședința extraordinară de Consiliu local de Sf. Andrei a fost amânată din cauza lipsei de cvorum

O ședință extraordinară a Consiliului Local programată chiar în...

Ultimele știri