Valoarea unui artist plastic, spunea maestrul Ilie Boca, se vede in expozitie, pe simeza, in confruntarea directa cu publicul si cu alti mânuitori ai penelului. Dupa o munca de peste un an, in premiera, elevi din mai multe licee din Bacau, care activeaza la grupa de performanta (clasele IX-XII) de pictura de sevalet, grafica si design de la Palatul Copiilor, sub indrumarea profesorului Dorel Facaoaru, artist plastic, membru al UAP Bacau, au expus, sâmbata, 27 februarie, mai multe lucrari, in Galeria “Hol” a Complexului Muzeal “Iulian Antonescu”.

La vernisajul expozitiei “Conexiuni” au fost invitati colegi ai micilor artisti, parinti, profesori, inspectori scolari, cât si artisti plastici consacrati, critici de arta. Prospetime, curaj, tehnica, culoare, toate subsumate ideii de libertate in creatie, descatusata de canoanele, uneori rigide, ale unei scoli de profil, au adus in expozitie Raluca Prisecaru, Cretu Ana Maria, Cârlan Teofana, Andrei Ioana Florina, Nechita Diana Daniela, Dragos Balan, Caleap Maria, Facaoaru Theodora. “Sunt impresionat de calitatea lucrarilor, de ideile transpuse cu talent pe pânza, in fotografie sau in lucrarile de grafica.

«Conexiuni» este o legatura intre Interior si Exterior, dar, mai ales, intre elevi si parinti. Aici, pe simeze, parintii au posibilitatea sa-si cunoasca mai bine copiii, modul lor de gândire, cum vad ei lumea, pe care, prin arta lor, vor sa o faca mai frumoasa”, a spus criticul de arta Iulian Bucur. La rândul lui, maestrul Ilie Boca, i-a indemnat pe cei aflati la inceput de drum, sa-si dea osteneala pentru a studia, exersa, astfel ca, asemenea maestrului lor, sa se autodepaseasca. “Lumea este a voastra, la fel si tineretea, talentul se vede in fiecare lucrare, dar nu uitati, fara munca nu ajungeti departe”, i-a sfatuit decanul artistilor bacauani.

PUBLICITATE

Expozitia este deschisa marelui public, la care sunt invitati, dupa cum a spus profesorul Dorel Facaoaru, deopotriva parinti si profesori.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ