Scoala Populara de Arte si Meserii, institutie de invatamânt cu profil artistic (pictura, grafica, canto popular, muzica usoara si instrumentala), finantata in totalitate, din acest an scolar, de Consiliul Judetean, a organizat, vineri, 11 decembrie, la Sala Ateneu, prima editie a Festivalului Artelor, sub genericul “Armonii in timp”.

In holul prestigioasei institutii de cultura a judetului Bacau, a avut loc, ca prima etapa a Festivalului, Concursul Judetean de Pictura, la care au participat aproape 400 de elevi din scolile judetului, cât si elevi ai Scolii Polulare de Arte, cu vârste cuprinse intre trei si 50 de ani. La vernisaj au fost prezentate publicului desene ale copiilor selectate de un juriu format din profesori si artisti plastici, urmând ca premierea sa aiba loc saptamâna viitoare, la sediul scolii.

Etapa a doua a Festivalului Artelor, respectiv concursul de canto va avea loc in primavara anului 2016. “Ne-am hotarât sa organizam un festival al artelor, este prima editie, cu doua sectiuni, un concurs de pictura si desene, a carui finala are loc astazi. Incercam sa descoperim noi talente, sa-i sprijinim, cu profesorii nostri, pe cei care vadesc talent si indemânare, sa-i indemnam sa-si gaseasca drumul pe mai departe. Ne bucuram ca, iata, avem foarte multi elevi, multi participanti la aceasta prima editie, ceea ce ne demonstreaza ca sunt resurse nebanuite in scoli pentru a continua”, declara Olguta Pâtu, director al Scolii Populare de Arte si Meserii.

PUBLICITATE

Dupa jurizare, fiind in preajma marii sarbatori a Nasterii Domnului, elevii de la toate clasele de canto, indrumati de profesorii lor, au prezentat un spectacol artistic de muzica, poezie si colinde.
“Este o mare sarbatoare, ca in fiecare an, cel putin de când sunt eu la Scoala Populara de Arta, de 14 ani. Iata ca avem privilegiul, si de aceasta data, sa beneficiem de aceasta sala, cu o acustica deosebita, unde copiii de la clasa mea vor cânta colinde. Anul acesta este unul deosebit, deoarece este prima editie a Festivalului Artelor, organizat in cinstea Mosului, a lui Mos Craciun, a Sfintele Sarbatori ale Nasterii Mântuitorului Iisus Hristos.

[wonderplugin_gallery id=”406″]

Vor evolua elevi incepatori, dar si de performanta, câstigatori ai numeroase premii la difeirte festivaluri. Va rog sa retineti numele Casiana Cojocaru, Eliza Mariut, David Covaci, Vlad Amariei, Alice si Sofia Prihoanca, Maia Neculce si Andreea Timpu. Cea mai mica este Sofia, are doar sase ani, insa cânta deja de trei ani si a facut un progres uluitor. O sa vedeti”, ne-a spus cunoscuta interpreta de muzica populara, Maria Salaru, profesor de canto.

La rândul lui, profesorul Doru Sascau ne-a spus, inainte de spectacol. “Astazi, clasa de pian va avea in spectacol trei elevi, aflati in ani diferiti de studiu, din anul I pâna in anul IV. Este vorba de Bianca Agape, Adelin Mihoc si Gabriel Ungureanu, care vor interpreta la pian mau multe lucrari din creatiile unor compozitori cunoscuti, astfel vor arata publicului, parintilor, nivelul la care au ajuns cu pregatirea.”

Rând pe rând, pe scena Ateneului au urcat elevi de la celelalte clase, incântând publicul cu vocile si instrumentele la care se pregatesc.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ