Pret de cateva ore, un grup de militari bacauani le-au retinut atentia elevilor de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” Bacau.

Piloti din cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau, cadre de la Biroul de Informare si Recrutare al Centrului Militar Judetean Bacau, parasutisti din cadrul Batalionului 630 “Smaranda Braescu” Bacau si militari de la Centrul 115 Transmisiuni le-au vorbit elevilor despre semnificatia zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei – si le-au prezentat oferta educationala a scolilor militare.

Aviatorii le-au vorbit elevilor despre viata de pilot, parasutistii le-au prezentat aspecte din misiunile internationale efectuate in teatrele de operatii, iar in curtea liceului a fost organizata o mini expozitie in care au fost prezentate masini din dotarea armatei.

La intalnirea cu elevii a participat si Geanina Balan, studenta la Academia Tehnica Militara, care le-a vorbit celor interesati despre viata din sistemul superior de invatamant militar.

“Elevii au fost curiosi sa afle cat mai multe aspecte din viata de militar, iar una dintre curiozitati le-a fost satisfacuta de un coleg pilot, care a imbracat un elev in tinuta de zbor si le-a vorbit celor prezenti despre pregatirea pentru zbor.

Aviatorul le-a spus in detaliu ce presupun probele speciale pentru piloti si i-a incurajat pe tineri sa urmeze o cariera militara”, a declarat lt. Bogdan Todirascu, ofiter de relatii publice in cadrul Bazei 95 Aeriene Bacau.

La eveniment au mai fost prezenti generarul (r) Alexandru Leonov si membrii Corului veteranilor din Oituz.

[wonderplugin_gallery id=”31″]PUBLICITATE