Se face o risipa colosala, zilele acestea, de analize politice, ni se perinda prin fata ochilor tot felul de specialisti si un munte de cifre.

Apar unii lideri politici care fac din esec victorii si altii care transforma euforia victoriilor in tabloul unor viitoare comunitati prospere cum nu s-a mai vazut.

O concluzie este ca perdantii invârt cifrele cum doresc ei ca sa iasa cât mai curati din mocirla in care i-au dus alegerile.

PUBLICITATE

Vorbe goale si cifre. Pot fi privite dupa cum ii bate soarele fiecaruia. Aritmetici mincinoase, care au functionat in acelasi stil si inainte de scrutinul de duminica si tocmai de aceea unii care erau cotati bine la câstigarea functiei de primar abia se agata acum de un fragil scor de zece procente. La fel functioneaza si acum.

„Ne mintim frumos, mintim si electoratul”, isi spun Cutarescu si Cutareasca, de meserie lideri vremelnici. Si cum sa explici astfel de mod strâmb de gândire, din moment ce ajungi sa explici poporului ca ai repurtat cel mai mare succes electoral din ultimii 26 de ani, in timp ce tu ai pierdut puterea in locuri unde ai detinut-o 26 de ani?

Pai o explici doar prin minciuna pe care o promovezi cu emfaza, cu zâmbetul pe buze, privirea semeata si o transformi in doctrina de partid. Chestiune valabila pentru toate partidele, mai ales cele care la fel de firesc isi promoveaza si isi apara penalii, dupa care jubileaza la triumf.

Absenteismul, lipsa de informare, prostia genetica, saracia, interesele meschine au viciat profund alegerile. Insa cei care nu au iesit la vot, catalogati ca fiind mai tineri si mai instruiti (o alta statistica relativa), si-au pierdut orice drept sa mai crâcneasca ceva in urmatorii patru ani.

Incepe defilarea!

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ