Filiala Regională Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România, în parteneriat cu CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a municipiului București, au hotărât itinerarea expoziției “ Arhitectura Centenarului” și în Municipiul Bacău, transferând-o de la Muzeul Mitropolitan din Iași.
 
Acest proiect – expozitia “ Arhitectura Centenarului”, este înscris în seria evenimentelor organizate pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. 
 
Expoziția itinerantă a fost prezentată și în Pasajul Universității din București , în Muzeul Mitropolitan din Iași  și în Galeria Institutului Cultural Român din Viena.
 
Cu sprijinul Consiliului Judetean și al Prefecturii Bacău , expoziția a fost amplasată în holul parter al Consiliului Județean Bacău. 
 
Filiala Regională Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România a asigurat transportul și a organizat vernisajul expozitiei.
 
Expoziția a putut fi vizitată din 29 noiembrie 2018 până la 19 decembrie 2018. 
 
Pentru o mai mare vizibilitate și un impact mai puternic, Filiala Regională Bacău-Neamț a Uniunii Arhitecților din România, în parteneriat cu CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție a municipiului București și cu Muzeul de Istorie “ Iulian Antonescu “ , au hotărât să reorganizeze  expoziția itinerantă „ Arhitectura Centenarului ” în holul parter al Muzeului de Istorie ” Iulian Antonescu” din strada 9 Mai nr.7 – Bacău.
 
Astfel , cetățenii Bacăului vor avea acces mai bine de încă o lună la informațiile oferite de expozitie .
 
Muzeul de Istorie ” Iulian Antonescu” găzduiește expoziția ” ARHITECTURA CENTENARULUI ” din 20 decembrie 2018 până la 31 ianuarie 2019.
 
Intrarea este liberă .

Alte articole