Fotbal, juniori/ Sporting Bacau a obtinut doua locuri doi la “Magic Cup” de la Iasi

Suporterii mai in vârsta nu pot uita acea privire. O privire care a facut inconjurul lumii cu prilejul “noptilor magice” ale Campionatului Mondial din 1990. Italia rata calificarea in finala la penalty-uri, in fata Argentinei lui Maradona, iar Toto Schillaci, golgheterul si, totodata, cel mai bun jucator al competitiei, isi ridica ochii spre cer, invocând divinitatea si oferind imaginea cliseu a Coppei del Mondo. La sfârsitul saptamânii trecute, Schillaci si-a atinitit privirea spre turneul de juniori de la Iasi, “Magic Cup”.

Invitat de onoare, fostul atacant al “squadrei azzurra” a avut ce vedea in Copou. Printre altele, o evolutie foarte buna a echipelor de la Sporting Bacau, care au cucerit argintul atât la grupa de vârsta 2006, cât si la 2007. Mai mult, doi jucatori ai Sportingului si-au asigurat si premiile individuale oferite de organizatori. Astfel, la 2006, Nicholas Horvat a fost desemnat cel mai bun jucator al turneului, in timp ce George Florea a fost ales cel mai bun portar. “Toate aceste reusite au darul de a ne bucura, mai ales ca turneul, unul foarte bine organizat, a reunit la start echipe valoaroase. In plus, la 2006 am pierdut doar in finala, in fata unei super-echipe, iar la 2007, am cedat meciul pentru aur dupa loviturile de departajare”, a declarat antrenorul celor doua categorii de vârsta ale Sportingului, Marian Tanasa.

PUBLICITATE

Rezultate Sporting Bacau, grupa 2006: 3-2 cu CSMS Iasi, 2-1 cu FC Botosani, 1-1 cu Bucovina Suceava, 3-0 cu Aerostar (in serie). In semifinale: 3-1 cu Bucovina Suceava. Finala: 0-3 cu Ruginoasa Iasi. Lot: Tudor Cucu, George Florea- Bogdan Bacalu, Rares Gherasim, Nicholas Horvat, Darius Pintilie, Stefan Oancea, Rares Tatomir, Lucas Bondaret, Radu Cucu.

Rezultate Sporting Bacau, grupa 2007: 2-2 cu CSMS Iasi, 0-0 cu FC Botosani, 2-1 cu Pumas Iasi, 3-1 cu Poli Moldova Iasi. In semifinale: 1-1 si 3-1 dupa 7 metri cu FC Vaslui. Finala: 3-3 si 1-2 dupa 7 metri cu CSMS Iasi. Lot: George Florea- Luca Budau, Tudor Diaconu, Mihai Bucur, Mattia Popescu, Ianis Huiban, Andrei Ciobanu, Stefan Lazar si Stefan Mocanu.

De remarcat ca, tot la finalul saptamânii trecute, o alta echipa a Sportingului Bacau, alcatuita dintr-o combinata a grupelor de vârsta 2004 si 2005 s-a oprit in “sferturile” turneului de la Vaslui. Situati pe locul 2 in grupa, dupa 1-1 cu CSMS Iasi, 2-1 cu LPS Suceava si 0-0 cu LPS Vaslui, bacauanii antrenati de Florin Ganea au pierdut in “sferturi” cu 1-0 in fata celor de la Buican Chisinau, intr-un meci intrerupt din cauza intunericului. “S-a jucat pe stadionul , iar gazdele nu au mai aprins nocturna, urmând ca meciul sa fie reluat a doua zi. Din pacate, din cauza unor carente organizatorice, meciul nu s-a mai rejucat, insa, chiar si asa, sunt multumit de evolutia jucatorilor mei”, a declarat, Florin Ganea, care a utilizat urmatorul lot: Mihai Boca, Mario Ganea, Denis Ganea, Denis Paveliuc, Stefan Popa, Razvan Rauta, Mario Stroe, Stefan Ciuchi, Robert Bucur, Roberto Matei, Emanuel Jugaru, Razvan Rontu si Alex Protopopescu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ