Curtea de Apel Bacau a inlocuit masura arestarii preventive cu arestul la domiciliu, pe o durata de 30 zile, in cazul primarului din Darmanesti, Constantin Spiridon, si al reprezentantilor unei societati comerciale din Iasi, Marin Costia si Laurentiu Zberianu, cercetati intr-un dosar de coruptie. Pe durata acestei masuri, inculpatii nu au voie sa ia legatura cu martorii din dosar.

Decizia este definitiva.

Cei trei au fost arestati la inceputul lui decembrie 2015, dupa un flagrant in care Spiridon ar fi fost prins când primea ca mita suma de 10.000 de lei.

PUBLICITATE

Aceasta ar fi fost a doua transa dintr-o suma totala de 25.000 de lei, iar banii ar fi fost dati pentru ca primaria sa incheie cu firma din Iasi doua contracte de consultanta pentru realizarea unor lucrari.

“În perioada mai 2015 – decembrie 2015, inculpatul Spiridon Constantin, în calitate de primar al orasului Darmanesti, a pretins de la reprezentantii SC ANDERSSEN CONSULTING GROUP SRL 10% din valoarea a doua contracte de consultanta, încheiate cu firma respectiva si menite sa atraga fonduri ale Uniunii Europene pentru modernizarea drumurilor din orasul Darmanesti, si a primit de la reprezentantii SC ANDERSSEN CONSULTING GROUP SRL suma totala de 20.000 de lei cu titlu de mita”, se arata in rechizitoriu.

In fata procurorilor, primarul din Darmanesti a recunoscut partial faptele. Mai precis, recunoaste ca a primit bani, dar nu ca a pretins sumele primite si nici ca ar fi conditionat incheierea contractului.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ