Are sau nu voie o masina de politie sa stationeze in loc interzis? Daca politistii locali spun ca masinile nu au voie sa opreasca in statia de autobuz, masina politiei are voie?

PUBLICITATE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Raspunsul la intrebare este in textul legii:
  oug 195
  Art. 61. – (1) Au regim de circulaţie prioritară numai autovehiculele prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b), atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.
  (2) Conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art.32 alin.(2) lit.a) şi b) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

  Art.32. -(2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
  a) pentru lumina roşie – autovehiculele aparţinând poliţiei şi pompierilor;
  b) pentru lumina albastră – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării care însoţesc coloane militare, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminalişti din Ministerul Public, precum şi cele aparţinând Departamentului Naţional Anticorupţie, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;
  Din filmare se vede ca masinile aveau semnalele luminoase in functiune, deci da, au voie sa stea in statia de autobuz sau in alte locuri marcate cu semne gen oprirea/stationarea interzisa!

LĂSAȚI UN MESAJ