Marius Bondar este principalul realizator al Stiintei Municipal Dedeman Bacau in actualul sezon. Foto: Liviu Maftei

Handbal masculin/ Golgheterul Stiintei MD, Marius Bondar vorbeste despre “dubla” cu danezii de la Holstebro din Cupa EHF:

E golgheterul la zi al Stiintei Municipal Dedeman. Si omul care, atunci când nu este uitat pe banca de Mateo Garralda, poate face diferenta in favoarea unei echipe care lupta din rasputeri sa se regaseasca. Marius Bondar, principalul realizator al vice-campioanei, vorbeste despre problemele studentilor si despre “dubla” cu danezii de la Team Tvis Holstebro, programata pe 22 si 29 noiembrie, in cadrul turului trei al Cupei EHF.

-Marius, folosind un eufemism, putem spune ca Stiinta parcurge o perioada delicata.

-Asa este, traversam o perioada mai delicata, care isi gaseste corespondentul intr-o clasare departe de posibilitatile noastre. Practic, suntem aproape de a iesi din zona play-off-ului, iar aceasta situatie ne apasa foarte mult. Eu sper ca, pâna la urma, coeziunea dintre noi sa-si spuna cuvântul, sa ne ajute sa câstigam unele meciuri si sa revenim in partea superioara a clasamentului.
-Nu te intreb ce se intâmpla la echipa, pentru ca asta se poate vedea cu ochiul liber, din tribuna. Cred, insa, ca fanii Stiintei ar vrea sa stie daca ai primit vreo explicatie din partea antrenorului pentru meciurile in care ai fost, pur si simplu, uitat pe banca.

-N-am primit nicio explicatie. Si nici nu am cerut. Ce sa spun? Atunci când intru pe teren, eu incerc sa-mi fac datoria cât mai bine, chiar daca, fiind un jucator de moral, nu ma simt deloc in largul meu când joc putin sau foarte putin.

-Ce spui despre “dubla” cu Holstebro?

-Doua meciuri foarte dificile, contra unei echipe care a evoluat acum un an in Final Four-ul Cupei EHF. O adversara cu nume importante, o adversara care reprezinta foarte bine scoala daneza, exponenta unui handbal curat. I-am vazut pe cei de la Holstebro pe video: sunt cu adevarat buni, dar asta nu inseamna ca nu exista sperante in ceea ce ne priveste.

-Apropo de sperante: anul trecut, noi ne-am compromis sansele de calificare in jocul tur, din Suedia, cu IFK Kristianstad, pe care l-am pierdut la o diferenta de 15 goluri. Ce diferenta ar fi rezonabila acum, in Danemarca, pentru a avea sanse sa o remontam in retur, pe teren propriu?
-Eu cred ca nu trebuie sa punem problema asa. E periculos sa ne facem calcule deoarece vom intâlni o echipa capabila sa câstige la o diferenta minima acasa si la o diferenta mult mai mare in deplasare. Chiar si in cazul unei infrângeri acasa, Holstebro ramâne un adversar de temut, care poate intoarce calificarea in favoarea sa la Bacau. Prin urmare, ar fi o greseala sa ne facem calcule in functie de rezultatul din tur. Pur si simplu, noi trebuie sa abordam ambele meciuri la victorie, sa dam maximum si in Danemarca si pe teren propriu.

-Intre cele doua partide cu Holstebro, jucati cu Dinamo, in Cupa României. Pica bine acest meci?

-E o perioada aglomerata, cu trei meciuri foarte importante in decurs de o saptamâna. Adevarul este ca am avut si putin ghinion, cazând cu Dinamo in Cupa, insa noi trebuie sa facem totul pentru a ne califica. E un campionat nebun, in care fiecare echipa din primele opt poate lua titlul. Primele opt, nu primele doua sau trei, ca pâna acum! Am amintit de campionat pentru ca viitoarea noastra adversara din Cupa, Dinamo, tocmai a pierdut acasa cu Steaua. Si noi vom merge la victorie la Bucuresti si sa speram ca o vom face dupa ce sâmbata, in Danemarca, vom obtine un rezultat favorabil.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ