Curtea de Apel Bacău a dispus recunoaşterea unor sentinţe penale, pronunţate de instanţe din Serbia, prin care un băcăuan a fost condamnat la pedepse ce însumează 13 ani şi 8 luni de închisoare, respectiv sentinţele penale din 2016 a Judecătoriei Supreme din Kraljevo, hotărârea pronunţată în 2012 de Judecătoria Supremă din Uzice, hotărârea din 2015 a Judecătoriei Supreme din Trstenik şi hotărârile din 2013 şi 2014 a Judecătoriei Supreme din Kraljevo.

Instanţa a decis transferarea băcăuanului într-un penitenciar din România în vederea continuării pedepsei. În 2012, Judecătoria Supremă din Uzice l-a condamnat pe G.E., din Comăneşti, jud. Bacău, la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de viol. Pe 24.08.2011, în localitatea Pozega, acesta a încercat să întreţină acte sexuale prin constrângere cu M.K., sunt acuzaţiile procurorilor.

O altă condamnare, de 3 ani de închisoare, a primit bărbatul în 2015, dispusă de Judecătoria din Trstenik, pentru infracţiuni de tentativă de tâlhărie şi tentativă de furt grav (conform Codului penal al Serbiei).

“În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 20/21.08.2011 a pătruns prin spargerea unui geam în locuinţa persoanei vătămate J.D. din localitatea Osaonica şi a exercitat violenţe asupra acesteia solicitându-i bani.

Persoana vătămată nu a avut bani să-i dea. În aceeaşi noapte, G.E. a intrat prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate D.S., spărgând geamul, însă nu a sustras bunuri”, arată anchetatorii. Băcăuanul mai avea o condamnare, pronunţată în 2013, de Judecătoria Supremă din Kraljevo, pentru tentativă de tâlhărie, tentativă de activităţi sexuale nepermise şi furt grav, pedeapsa rezultantă fiind de 8 ani închisoare.

Prin sentinţa definitivă a Judecătoriei Supreme din Kraljevo, din 2016, au fost contopite toate pedepsele aplicate lui G.E., rezultând o pedeapsă de executat de 13 ani şi 8 luni închisoare.

O parte din pedeapsă a fost executată, începând din 2011, într-o închisoare din Serbia. Inculpatul a fost de acord să fie transferat în România. De altfel, faţă de acesta autorităţile judiciare din Serbia au luat măsura expulzării. Pedeapsa este considerată executată în întregime în aprilie 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here