Zilele acestea, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va incepe sa faca platile subventiilor la motorina in conturile fermierilor bacauani. Banii reprezinta sprijinul de stat acordat pentru combustibil aferent trimestrului IV al anului trecut.

„Noi am trimis catre APIA centrala documentele pentru alocarea sumelor. Este posibil ca in cursul acestei saptamâni sa se poata face decontarea contravalorii accizei la motorina utilizata in zootehnie si in domeniul vegetal in trimestrul IV 2014”, a declarat Ghita Burlui, directorul APIA Bacau.

La nivelul intregii tari, suma totala alocata este de 162.673.000 de lei, pentru o cantitate totala de motorina de 90.500.000 litri.

PUBLICITATE

Pentru judetul Bacau, au fost inregistrate cereri din partea unui numar de 236 de producatori agricoli. Acestia urmeaza sa primeasca un sprijin financiar total de peste 2,781 milioane de lei, in contul cantitatii de 1.547,3 tone de motorina folosita in toamna trecuta la lucrarile agricole. Plata ajutorului de stat la motorina se acorda sub forma de rambursare in limita bugetului anual aprobat.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ