21 iunie 2024
EvenimentAPIA prelungește termenul pentru depunerea cererilor de plată

APIA prelungește termenul pentru depunerea cererilor de plată

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat recent o serie de ajustări în calendarul Campaniei 2024, menite să sprijine fermierii în procesul de depunere a cererilor de plată. Aceste modificări survin în urma unor noi reglementări publicate în Monitorul Oficial și au fost implementate pentru a răspunde mai eficient nevoilor agricultorilor din România.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat prelungirea termenului pentru depunerea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 până la data de 12 iunie 2024 inclusiv. Această decizie este în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 231/06.06.2024, publicat în Monitorul Oficial nr. 529 din 06.06.2024, care modifică unele acte normative în domeniul agriculturii.Conform actului normativ, cererile de plată pentru anul 2024 se depun la APIA în perioada 4 aprilie – 12 iunie, noul termen limită fiind 12 iunie 2024 inclusiv. Prelungirea termenului este menită să sprijine fermierii care, din motive neimputabile lor, nu au reușit să depună cererile în termenul inițial stabilit.

Fermierii sunt invitați să se prezinte la Centrele județene și locale APIA, unde vor beneficia de asistența funcționarilor Agenției pentru a accesa cu succes intervențiile aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, precum și schemele de sprijin compensatoriu de mediu și climă.

De asemenea, fermierii care au depus Cererea de plată electronic prin intermediul aplicației IPA-Online trebuie să se prezinte la sediile APIA pentru semnare, în cazul în care nu utilizează semnătura electronică. Cei care vor folosi semnătura electronică sunt rugați să anunțe funcționarul responsabil prin mesaj telefonic sau e-mail.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img