Presat de timpul scurt care a mai ramas, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca, inca de la inceputul saptamânii trecute, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a preluat toate cererile de plata pentru suprafata ale fermierilor, inclusiv pe suport de hârtie.

Prin urmare, fermierii bacauani pot sa se prezinte la centrele judetene ale APIA pentru a depune cererea unica de plata, termenul final fiind 15 iunie 2015. La depunerea cererii unice de plata, fermierul trebuie sa prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care contin zone de interes ecologic, precum si a animalelor.

„In plus, potrivit unei ordonante de urgenta adoptata zilele trecute, termenul de depunere a cererilor unice de plata la APIA pentru utilizatorii de pasuni si fânete a fost prelungit dupa data de 15 iunie, cu 25 de zile calendaristice. Totodata, a fost completata definitia utilizatorului de pasuni si fânete si cu fermierii care nu detin animale, dar desfasoara alte activitati agricole specifice categoriei de folosinta a pasunilor si fânetelor”, a precizat Ghita Burlui (foto), directorul APIA Bacau.

Exista si varianta aplicatiei IPA Online, prin intermediul careia fermierii deja înregistrati la APIA în campanile precedente, si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata în anul 2015, prin acces la internet, pot sa completeze electronic cererea unica de plata.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ