20 iunie 2024
EvenimentAPIA efectuează plata ajutorului de stat pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat joi efectuarea plăţii ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar.

Potrivit comunicatului oficial, beneficiarii vor avea banii în conturi în următoarele două zile. “Suma plătită este de 1.531.596.236,88 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru o suprafaţă de 3.216.648 ha şi un număr de 156.485 de beneficiari”, se precizează în comunicat.Reprezentanţii APIA au subliniat că valoarea maximă a grantului direct acordat pe beneficiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro.

Grantul direct este acordat beneficiarilor cererilor depuse şi aprobate în baza Ordonanţei Guvernului nr. 5/2024, care instituie o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor din domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img