Tudor este un baiat istet si vesel, de 8 ani. Din cauza unor complicatii la nastere, Tudor sufera de tetrapareza spastica, boala care il impiedica in momentul de fata sa aiba o viata normala, fiind, momentan, in imposibilitatea de a-si folosi mâinile si picioarele. Dupa ani de recuperare si tratamente de toate felurile, care au dus la progrese minore, Tudor vrea sa faca un pas nou: vrea sa schimbe boala in sanatate si suferinta in fericire pura, de copil. Tudor mai are inca doua surori, Raluca si Alexandra. Raluca, sora mijlocie, are 16 ani si sufera de Sindromul Rett, o forma de autism extrem de rara in lume si care nu poate fi vindecat. Sora cea mare are 21 de ani si este studenta in anul III la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau.

Tudor si Raluca sunt dependenti de mama lor. Niciunul din ei nu se poate hrani singur, nu se poate spala si nu se poate deplasa. Toate acestea presupun o grija permanenta, 24h/24h, 7 zile pe saptamâna. Sunt momente in care restul familiei isi pierde orice urma de putere, orice speranta ca lucrurile se vor indrepta. Dupa ani, parca infiniti, de suferinta, familia a descoperit ca exista totusi o speranta si ca macar Tudor poate trece intr-o oarecare masura peste aceasta boala. Este vorba de o metoda relativ noua, numita miofibrotomie subcutanata, o inventie a medicilor rusi. Aceasta operatie presupune, de fapt, mici incizii prin intermediul carora se patrunde subcutanat miofibrotomia muschiului. Pretul operatiei este de 1850 euro si se efectueza la Chisinau.

Pe 13 martie, Tudor a fost consultat de un medic din aceasta echipa si a primit vestea ca poate fi operat, cu sanse mari de recuperare. Prima interventie este programata in luna mai. Ulterior, in functie de cum va reactiona organismul copilului, vor urma alte interventii imbinate, obligatoriu, cu un program de recuperare ce cuprinde kinetoterapie, fizioterapie, gimnastica medicala. In urma acestor interventii, exista posibilitatea ca Tudor sa inceapa sa mearga, sa isi foloseasca mâinile pentru a mânca, pentru a scrie, a desena sau pur si simplu pentru a mângâia. Haideti sa-i schimbam viata lui Tudor! Haideti sa il ajutam!

Donatiile se pot face in contul RO21CECEBC0208RON0944715, deschis la CEC Bank pe numele mamei, Flescan Lovin Arseni Diana-Nicoleta.

Alte articole