3 februarie 2023
-1.1 C
Bacău

Aparate performante noi în Anestezia Spitalului Buhuși

HomeSănătateAparate performante noi în Anestezia Spitalului Buhuși

Aparate performante noi în Anestezia Spitalului Buhuși

Spitalul Orășenesc Buhuși are în dotare două echipamente noi pe Compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă. Este vorba despre un aparat de anestezie generală pentru Blocul Operator (un dispozitiv cu ajutorul căruia se administrează un amestec gazos cunoscut, dar variabil, şi care include gaze anestezice, dar şi gaze care susţin viaţa) și de un aparat de ventilație şi monitorizare respiratorie. Ambele pot fi folosite în toate sălile în care pacientului trebuie să i se administreze o anestezie sau să i se monitorizeze respirația. Investițiile fac parte din finanțarea în valoare de 2.979.000 lei acordată de Ministerul Sănătății, la care se adaugă 10% cofinanțare din partea Consiliului Local / Primăriei Orașului Buhuși.

„Este de apreciat faptul că se acordă finanțare substanțială și pentru spitalele mai mici, având în vedere că acestea au fost oarecum neglijate în anii trecuți. Mulțumim factorilor de decizie din Ministerul Sănătății, precum și celor din Primăria Buhuși, care au dovedit că se poate și la noi! Buhușenii au nevoie de aceste dotări. Acestea vor continua și în perioada următoare”, ne-a declarat Constantin Poiană, managerul spitalului buhușean.Suma alocată de Ministerul Sănătății acestei unități medicale a fost folosită în totalitate pentru achiziția de aparatură și echipamente medicale. Chiar luna trecută, aici au mai fost cumpărate un analizor markeri cardiaci pentru Compartimentul Primiri Urgențe și un analizor gaze sanguine pentru compartimentul Anestezie și Terapie Intensivă.

În plus, s-au efectuat și lucrări de reabilitare și modernizare în mai multe compartimente și secții (A.T.I, Neurologie) și s-au montat trei lifturi noi – septic, aseptic și de transport alimente, printr-un proiectul inițiat de Consiliul Local și Primăria orașului Buhusi, respectiv „Reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Orășenesc Buhuși”, proiect ce are o valoare de 6.395.477,42 lei.

„Față nouă” și afară

Tot prin acest proiect al primăriei, a început și placarea fațadei Spitalului Orășenesc Buhuși cu placi Bond de aluminiu în 2 culori. Placarea reprezintă ultima etapă, estetică, după ce în prealabil pereții au fost izolați cu vată minerală. Prin această lucrare, unitatea medicală va avea un aspect modern, iar clădirea o rezistență sporită la factorii de mediu, dar și rezistență omologată la foc, conform cerințelor actuale.

Spitalul Orășenesc Buhuși are 173 de paturi pentru internare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru aparținători. În structura unitătii sunt 4 secții de Medicină internă, Chirurgie generală, Boli infecțioase și Psihiatrie cronici, dar și 7 compartimente de Pediatrie/Terapie acută, Medicină internă cronici, Îngrijiri paliative, Neurologie, Anestezie și terapie intensivă, Primiri urgențe și Cardiologie.

Alte titluri
Alte titluri

Opinii
Opinii

Ultimele știri