Compania Regionala de Apa a majorat din nou tarifele la apa potabila si canalizare de la 1 mai, de la pretul total de 6,66 lei/mc la 7,49 lei/mc, adica un plus de 12,46%. Separat, apa potabila se tarifeaza la 4,30 lei/mc, iar canalizarea cu 3,19 lei/mc, preturi cu TVA.

Si tot separat, in termeni reali, din 2010 incoace, tariful pentru apa potabila pentru municipiul Bacau s-a mai majorat cu 5% la 1 iulie 2013 si cu 8,2% la 1 ianuarie 2014. Tot din 2010, canalizarea s-a scumpit cu 30% la 1 iulie 2011, cu 25% la 1 iulie 2013 si cu 35% la 1 ianuarie 2014, dupa cum arata documentele intocmite la CRAB.

Noua scumpire s-a facut cu aprobarea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Bacau (ADIB), in conformitate cu prevederile contractului semnat cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), de unde s-au obtinut fondurile pentru modernizarea retelelor de apa.

PUBLICITATE

Cererea se scumpire s-a facut inca din 2014 si a asteptat aprobarea ADIB, iar despre scumpire s-a vorbit inlusiv in luna ianuarie, chiar când o avarie de proportii a lasat tot orasul fara apa mai multe zile, iar iritarea cetatenilor a fost la cote maxime.

Cu toata modernizarea, retelele de apa sunt inca intr-o stare precara, mare parte fiind uzate excesiv, cu durata normala de functionare depasita. In aceasta situatie se afla 150 de kilometri de retele, din totalul de 324 de kilometri de retele din municipiul Bacau.

In medie, se inregistreaza doua avarii la trei zile. „Vechimea retelelor, cât si materialele din care sunt confectionate (azbociment, otel, tuburi de beton precomprimat), coroborat cu marea aciditate a terenului in care sunt amplasate si electrocoroziunea avansata constituie cauza principala care conduce la aparitia avariilor in retelele de transport si distributie.

Avem echipe (utilaje si oameni) de interventie suficiente pentru a rezolva avariile in timp optim. Aceste echipe lucreaza in doua schimburi, intre orele 7.00-22.00, inclusiv in zilele de sâmbata si duminica”, precizeaza Razvan Gaina, managerul Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

  1. Asa stii tu Gaina ca lucreaza in doua schimburi,dupa amiaza ,seara masinile fac cumparaturi prin supermarketuri,angajatii stau la crasma.

  2. datorita echipelor (utilaje si oameni) a stat Bacaul fara apa acum ceva vreme. In locul lui chicken as tace din gura sau mi-as da demisia

  3. A mărit prețul la apa potabilă acum. Că după ce intră în vigoare că apa potabilă se reduce TVA de la 24% la 9% să zică politicienii noștrii că a redus prețul apei și vom fi din nou păcăliți de politicieni și de monopolul CRAB. Pentru că alți furnizori nu există și nici nu pot exista din punct de vedere tehnic. Nu pot exista mai multe conducte și furnizori de aducțiune a apei potabile pentru consumatori. Salarii mari la conducătorii de monopol ai CRAB-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ