29 martie 2024
EvenimentAnul acesta, Ora Pământului este marcată online

Milioane de oameni, din peste 180 de ţări, vor stinge astăzi lumina, timp de o oră

Anul acesta, Ora Pământului este marcată online

Ora Pământului („Earth Hour”), marcată în acest an pe 28 martie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, este cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii. Mişcarea „Earth Hour” a fost iniţiată de „World Wide Fund for Nature” (WWF) („Fondul mondial pentru natură”), care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste o sută de ţări.

În acest an, într-un context excepţional, în care ţări din întreaga lume se confruntă cu cea mai gravă criză de sănătate publică ce decurge din izbucnirea pandemiei de COVID-19 (coronavirus), echipa de organizare globală, WWF, a evenimentului recomandă tuturor persoanelor să participe digital la marcarea Orei Pământului. Distanţarea socială nu înseamnă pierderea conexiunii sociale.

Pornind de la acest deziderat echipa de organizare globală sugerează mai multe acţiuni pentru a marca evenimentul în 2020: oprirea iluminării acasă pentru o oră în intervalul stabilit; conectarea online la unul dintre fluxurile live din timpul nopţii ale www.earthhour.org; înregistrarea vocii digital prin înregistrarea unui mesaj; împărtăşirea unei experienţe în timpul acordat evenimentului; folosirea platformelor proprii sociale pentru a aduce informaţii despre Ora Pământului în rândul prietenilor, în cadrul familiei şi în comunitatea din care faci parte; folosirea hashtag-ul #EarthHour (@EarthHour pe Facebook şi Twitter, @EarthHourOfficial pe Instagram) pentru a vă putea împărtăşi postările şi poveştile de pe propriile reţele de socializare.



Prima ediţie a evenimentului a avut loc în 2007, la Sydney, în Australia, înregistrându-se participarea a 2,2 milioane de oameni. Ediţiile următoare au implicat tot mai multe persoane, ajungându-se în prezent la milioane de oameni din peste 180 de ţări şi teritorii.

Ora Pământului a devenit un catalizator pentru impactul pozitiv asupra mediului, determinând schimbări legislative majore prin valorificarea puterii oamenilor.

În fiecare an, milioane de oameni din lumea întreagă sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului de mediu „Earth Hour”, un simbol ce exprimă grija faţă de planetă, potrivit ora-pamantului.ro/wwf-si-earth-hour. O putem face şi noi, pentru binele Pământului, pentru binele nostru.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri