Este increzator. Iar asta spune totul. Mai ales daca o spune chiar el. Cu cateva zile inainte de inceperea campionatului, Cristi Popovici accepta sa faca o analiza a echipei sale. Calitati si defecte. Plusuri si minusuri. Antrenorul care a dat ieri ultimul examen in vederea obtinerii licentei Pro marturiseste ca FCM Bacau se distinge prin echilibru. E deja o nota de trecere pentru o formatie care incearca sa imbine cat mai bine elanul tinerilor cu experienta veteranilor.

– Cristi, cum simti echipa acum, inaintea startului Diviziei A?

– E greu de spus. Daca as fi avut doar rezultate foarte bune in pregatiri as fi raspuns ca simt bine echipa. Ca sa fiu ca t mai aproape de adevar spun doar ca am incredere in jucatorii mei.

– Rezultatele din jocurile de verificare au fost destul de contradictorii. Care este adevaratul FCM Bacau?

– Chiar daca rezultatele au fost contradictorii, noi am dominat toate meciurile de pregatire. Mereu am fost in terenul adversarului, chiar daca am ratat destul de mult. De altfel, acesta a fost unul din lucrurile care m-au nemultumit la elevii mei.

– Si totusi ati si inscris mult. Peste media cu care eram obisnuiti in partidele de campionat.

– E adevarat. Ajungem mult mai usor la poarta. Avem forta in atac, ceea ce nu poate decat sa ma multumeasca. Totodata, trebuie sa fiu realist si sa nu ma imbat cu apa rece. La urma-urmei, in pregatiri am jucat cu Ceahlaul sau Brasovul, echipe de Divizia B. Nu vreau sa subestimez aceste formatii, dar nu are rost nici sa supraevaluam rezultatele noastre.

– Totusi, ati batut Iasiul cu 5-0, iar in retur ati remizat in Copou, 1-1.

– Da, si cred ca puteam ca stiga si jocul din retur, cand ne-am jucat din nou cu ocaziile de gol. Din pacate, au aparut destule nesincronizari si in aparare si, ca sa fiu sincer, nu credeam ca voi vedea aceste chestiuni chiar la ultimul joc test.

– Care ar fi plusurile si minusurile aratate de FCM Bacau?

– Eu spun ca suntem o echipa destul de echilibrata. Fara excese. Am marcat multe goluri, dar am si primit suficiente. Ca sa fiu mai explicit, in nici un compartiment nu stam foarte prost, dar nici foarte bine. Am vazut lucruri bune, dar si greseli. Prin urmare, mai e de lucru.

– Vineri, s-au infruntat intr-un amical adversarele Bacaului din primele doua etape: FC National si Poli Timisoara. Ce impresie ti-au lasat?

– Timisoara a jucat cu doua echipe diferite poate si pentru ca era prezentarea lotului si trebuiau rulati toti jucatorii. 11-le standard al lui Poli e format din jumatate dintre cei utilizati in prima repriza si jumatate din cei folositi in partea secunda. Am vazut ca si Olaroiu a trecut la 4-4-2, iar aceasta mutare poate fi explicata prin prezenta a mai multor va rfuri de valoare din lot. Cat despre National, &#8222bancarii” prezinta un &#822211″ valoros. A venit Bundea, a fost titularizat Ghindeanu, insa in rest sunt fotbalisti care erau prezenti in lot si anul trecut.

– Si Nationalul merge pe acelasi 4-4-2. Asta inseamna ca FCM Bacau va alinia un 3-4-2-1 in Cotroceni?

– Daca ei vor juca cu doua varfuri, noi vom alinia un 3-4-2-1..

– Pronosticuri?

– Pot spune doar ca nu mi-ar displacea ca acest 1-1 inregistrat in ultimele doua meciuri de verificare sa fie repetat si in primele doua etape de campionat. Pe de alta parte trebuie sa spun ca in cariera mea de antrenor nu am reusit niciodata sa iau puncte in Bucuresti. Poate sparg gheata acum, in Cotroceni. Cu atat mai mult cu cat in ultima etapa a sezonului trecut am fost foarte aproape de o remiza pe terenul Nationalului.

– Obiectivul Bacaului in campionatul care sta sa inceapa?

– Obiectivul meu personal este sa obtinem o clasare cel putin la fel ca anul trecut.

– Vreun gand pentru Cupa Romaniei?

– De ce nu? E competitia surprizelor si avem atatea exemple despre echipe mici care au reusit sa dea lovitura. Poate vom reusi sa o facem si noi.Scris de Dan SION

Alte articole