Actualul tehnician al CSM Moinesti, Sorin Trofin spera sa faca rapid pasul catre banca unei echipe dintr-un esalon superior

Un vis mai vechi

Liga a IV-a bacauana se urca la catedra. Asta dupa ce o parte din antrenorii sai si-au tocit, silitori, coatele pe bancile Scolii Federale de Antrenori. Din retur, pe banca Gloriei Zemes va sta Giani Florian, antrenor care a respirat aerul tare al primelor doua ligi la Sportul Studentesc si FC Botosani. La câtiva kilometri distanta de Zemes, CSM Moinesti va fi condusa de un proaspat posesor al licentei A: Sorin Trofin. “Am dat examenul de licenta pe 12 decembrie, implinindu-mi un vis mai vechi”, marturiseste fostul mijlocas al FCM Bacau, care isi luase licenta B inca din 2005. “Acum, nu-mi ramâne decât sa dau un anunt la ziar: antrenor cu licenta A, caut echipa de C sau B. Astept provincia”, glumeste tehnicianul care va implini 40 de ani chiar la finalul acestei luni.

Discipolul lui Poenaru

Sorin Trofin nu glumeste in schimb deloc atunci când vine vorba despre pasiunea pe care o cultiva fata de meseria de antrenor. “Inca de când jucam in prima liga imi era clar ca la finalul carierei voi ramâne in fotbal. Dar nu ca presedinte sau director sportiv, ci ca antrenor. Am avut sansa de a lucra in cariera mea de fotbalist cu antrenori foarte buni, care mi-au deschis gustul pentru aceasta meserie. Mentorul meu, nu e niciun secret, este nea’ Ghita Poenaru, pe care l-am avut ca antrenor si la Petrolul Moinesti, si la FCM Bacau si de la care am invatat enorm”, precizeaza Trofin.

Optimist incurabil

In sezonul de primavara, “Chelu”, asa cum e poreclit Sorin Trofin pentru tunsoarea sa foarte scurta, va continua la CSM Moinesti. Dar chestia cu anuntul la mica publicitate e o gluma doar pe jumatate. “Normal ca vreau sa fac cât mai rapid pasul catre o echipa dintr-un esalon superior. Dintotdeauna mi-au placut provocarile si, cum de felul meu sunt un optimist incurabil, sunt convins ca nu voi fi nevoit sa astept foarte mult”, spune Trofin, care stie cum este sa urci in fuga o treapta dupa alta. In 2010, “Chelu” a luat Moinestiul de la zero, transformându-l mai intâi intr-o masinarie de goluri la nivelul Ligii a IV-a si apoi intr-o adevarata sperietoare in campionatul Diviziei C, unde a dat de pamânt, chiar pe “Letea”, cu Sport Clubul condus de Marius Baciu.

Pe mâna tinerilor

“Cei doi ani petrecuti cu Moinestiul in Liga a III-a, pe lânga faptul ca au fost foarte frumosi, m-au ajutat foarte mult. Mi-au sporit increderea increderea in mine, ca antrenor si mi-au aratat ca poti sa faci lucruri mari chiar si cu bani putini. Totul este sa formezi o echipa, un grup atât in teren, cât si in vestiar”, marturiseste Sorin Trofin, care are o apetenta deosebita si pentru lansarea tinerilor jucatori. E suficient un singur nume: Corban, mijlocasul de 17 ani ajuns vara trecuta la Sport Club si care a cules deja aprecieri la nivelul ligii secunde. In asteptarea unei oferte de la un club dintr-un esalon superior, Sorin Trofin va continua sa lanseze jucatori la CSM Moinesti. Iar in sezonul de primavara este posibil sa consemnam si debutul lui… Sorin Alexandru Trofin. Are 14 ani, calitati notabile si, da, ati ghicit, este fiul lui Sorin Trofin, “antrenor cu licenta de A, aflat in asteptarea unei oferte de la o echipa de nivel superior”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. FELICITARI DOMNULE ANTRENOR TROFIN SORIN PENTRU LICENTA. INTRADEVAR ESTE UN OM CARE LANSEAZA TINERI IN FOTBAL.DE LA DANSUL,COPILUL MEU MARIAN-CRISTIAN PRUTEANU A PRINS GUSTUL DE SPORT/FOTBAL=ITI MULTUMIM SI SUCCES.!

  2. Trofin a fost intotdeauna ceva mai laudaros dar cred ca este un antrenor foarte bun. Imi aduc aminte si acum de meciul cu ASC ul de pe Letea despre care se vorbeste in articol. Turba Goian in tribuna.

LĂSAȚI UN MESAJ