Forfotă mare la Colegiul „Grigore Antipa”. Elevii claselor a XII-a, mai exact 163 de adolescenți, au îmbrăcat robele de absolvenți și sunt gata să-și ia drumul către viață. Ieri dimineață, aceștia, însoțiți de cadrele didactice din colegiu, s-au adunat în Parcul Trandafirilor de unde au pornit în marșul absolvenților strigându-și bucuria de final de liceu pe traseul Statuia lui Ștefan ce Mare-Primărie-Cascada-Universitatea „George Bacovia”. Defilarea nu a trecut neobservată de trecători, care i-au aplaudat și le-au trimis câte un zămbet.

Cursul festiv s-a desfășurat în Aula Moldova a Universității „George Bacovia”, acolo unde directorul liceului, profesorul Constantin Ciofu, a adresat un gând bun absolvenților în deschiderea festivității: „Vouă, dragi elevi, vă urez cu toată sinceritatea, ca porțile să vi se deschidă pentru a simți că cel mai îndrăzneț vis poate deveni realitate, să vi se confirme valoarea și să fiți învingători. Nu sunt destule cuvinte pentru a vă ura să aveți parte de tot binele din lume. Dacă veți găsi fericirea în viață, veți împlini și viețile părinților voștri, veți da și un sens profesorilor lăsați în urmă. Felicitări dragi absolvenți și mult succes, iar domnilor profesori, care au ținut în palma lor sufletele acestor tineri, le doresc să găsească permanent calea spre inimile elevilor și să le deschidă ușa cunoașterii pentru a păși spre viață!”

Organizatorii cursului festiv, diriginții claselor a XII-a, au invitat toți elevii, întreg colectivul didactic, părinții, conducerea liceului și partenerii sociali la marele eveniment.
„Mă simt ca o mamă căreia copiii îi pleacă în lumea largă. Eu cred că am reușit ce ne-am propus: să le formăm competențe și abilități sociale și profesionale, să îi educăm, să îi consiliem și să îi încurajăm astfel încât, de acum înainte, să se poată descurca singuri. Sperăm să se integreze în viața socială și la locul de muncă, să își realizeze visurile, să devină oameni de nădejde”, a spus prof. Irina Marin, diriginta clasei a XII-a.

„Ne îndreptăm cu drag spre dumneavoastră, iubiți profesori, luminători de suflete, care ne-ați călăuzit pașii și ne-ați fost alături, atât ca dascăli cât și ca prieteni. De fiecare dată ne-ați înconjurat cu respect și cu căldură, i-ați creat un climat favorabil de muncă și învățare. Alături de dvs. nu am învățat doar tainele unei meserii dar și ce înseamnă viața responsabilă. Mulțumită experienței din cadrul Colegiului «Grigore Antipa» pășim astăzi mult mai încrezători spre viitor.”
Daniel Plugaru, clasa a XII-a A, șeful de promoție al Colegiului „Grigore Antipa”.

Festivitatea a fost încheiată de prof. Daniela Bilbor, director adjunct, care a adresat mulțumiri organizatorilor, cadrelor didactice, părinților, comunității locale și un îndemn călăuzitor absolvenților: „Să nu uitați că fiecare om este o lumină care se actualizează doar în comuniune, în iubire. Voi sunteți lumină, și vă urez să fie lumină pe cerul vieții voastre!”

Asta este, pe scurt, povestea absolvenților promoției 2018 de la Colegiul „Grigore Antipa” care sunt în fața unui nou drum în viață. Până la următorul pas se pregătesc pentru banchet, apoi majoritatea dintre ei vor susține examenul de competențe iar unii absolvenți examenul de bacalaureat. Cert este că toți se pregătesc pentru un nou început.