– în doar două zile, Antifrauda Fiscală a dat amenzi de un sfert de milion de lei restaurantelor din judeţ – în plus, o firmă a trebuit să-şi tragă obloanele, întrucât a fost găsită din nou că nu emitea bonuri fiscale

Patronii de restaurante, baruri şi terase din tot judeţul au fost călcaţi, la mijlocul lunii în curs, de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Acţiunea a fost orientată spre contribuabilii cu risc fiscal şi/sau de neconformare, evaluat la nivelul DGAF şi al Direcţiilor regionale antifraduă fiscală. Astfel, timp de două zile, inspectorii Antifraudă au controlat zeci de terase, baruri şi restaurante din Bacău, Oneşti, Slănic Moldova şi Moineşti.

PUBLICITATE

Urmare a abaterilor constatate de la legislaţia în vigoare, inspectorii fiscali au dispus aplicarea a 40 de amenzi, în cuantum de 224.750 lei, confiscări de sume şi bunuri, în valoare de 9.389 lei.

În plus, în cazul unui contribuabil s-a decis suspendarea activităţii economice. „Printre cele mai frecvente abateri constatate de către inspectorii antifraudă în urma controalelor efectuate se numără neemiterea de bonuri fiscale pentru toate bunurile livrate şi serviciile prestate sau deţinerea la unitatea de vânzare a bunurilor şi de prestare a serviciilor a unor sume care nu pot fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special şi/sau chitanţe”, au precizat reprezentanţii DGAF.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în toate zonele în care sunt identificaţi operatori economici ce desfăşoară astfel de activităţi şi care prezintă risc fiscal şi/sau de neconformare.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Foarte bine, Cresterea economica pe care o intregistreaza tara isi trage esenta din fiscalizarea activitatilor economice care se aflau in zona gri sau neagra.

  2. ANAF, recomand adresa Principe (drumul spre Onesti la intrare in Magura pe dreapta, pana la FARBE) piscina bar. Mergi cand e cald si sunt zeci sute de persoane, sambata sau duminica sa vezi ce jaf e acolo patron unul Cojocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ