Analiza probelor prelevate din alimentele suspectate de îmbolnăvirea copiilor din județele Argeș și Bacău de sindrom hemolitic uremic (SHU) a arătat absența Escherichia Coli verotoxigenă în toate cele 21 de eșantioane, a anunțat, marți, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, remis marți AGERPRES, inspectorii DSVSA au prelevat probe din produsele alimentare care au fost indicate de părinți, în cadrul anchetei epidemiologice, ca fiind consumate de copiii internați. Astfel, probele prelevate din lapte proaspăt, lapte fiert, iaurt (diferite sortimente), brânză (diferite sortimente), apă potabilă din rețeaua publică, apă de izvor și pătrunjel au fost transmise, în aceeași zi, pentru a fi analizate.

“Determinările de laborator, realizate atât în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, cât și în cadrul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară, au arătat absența Escherichia Coli verotoxigenă, în toate cele 21 de probe analizate”, precizează ANSVSA.

Inspectorii Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din județele Argeș și Bacău au fost implicați, alături de reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică, în anchetele epidemiologice demarate în data de 15 mai, în cazul copiilor diagnosticați cu SHU.
AGERPRES


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ