13 aprilie 2024
EvenimentANPC avertizează asupra hrănirii puiilor cu furaje care le colorează pielea în...

ANPC avertizează asupra hrănirii puiilor cu furaje care le colorează pielea în galben

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a atras atenția asupra unei practici comerciale înșelătoare care implică hrănirea puilor cu furaje ce le conferă o culoare galbenă, menționând că această metodă, deși nu este toxică pentru păsări sau pentru om, este îngrijorătoare în privința transparenței și integrității pieței.

Într-o declarație acordată presei, Constantinescu a subliniat că această practică este destul de răspândită și poate păcăli consumatorii, determinându-i să aleagă produse care par a fi de calitate superioară, în realitate fiind manipulate prin vopsire.

“Este esențial să informăm consumatorii despre aceste practici comerciale înșelătoare. Vom lua măsuri pentru a opri aceste practici și să garantăm că produsele alimentare sunt comercializate în mod corect și transparent”, a declarat Constantinescu.



ANPC va iniția investigații și va emite ordine de încetare a practicilor comerciale înșelătoare, iar consumatorii sunt îndemnați să fie vigilenți și să sesizeze astfel de situații.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Constantinescu a avertizat asupra riscurilor legate de consumul de produse alimentare manipulate și a promis că va colabora cu toate instituțiile abilitate pentru a asigura siguranța consumatorilor.

Această practică nu afectează doar carnea de pui, ci și ouăle, care pot fi afectate de astfel de manipulări. ANPC recomandă consumatorilor să fie atenți la astfel de situații și să aleagă produse alimentare cu grijă, având în vedere transparența și integritatea procesului de producție și comercializare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri