Anotimpul galelor

De când mă știu, îmi place ca în noiembrie să fac bilanțul anului care se încheie, iar în decembrie, în afară de lista cadourilor, să fac planuri pentru anul viitor.

În comunitate, sfârșitul de an e doldora de gale, ceea ce nu e rău pentru că oamenii au nevoie și de bucurie, nu doar de adrenalina pe care o provoacă arestările, moțiunile, divorțurile politice.

Dincolo de emoția întâlnirii, aceste evenimente aduc recunoaștere celor vrednici, iar privitorilor, confirmarea că se mai întâmplă și lucruri bune în România. Chiar se întâmplă și nu trebuie să le uităm.

Dacă facem o recapitulare (doar) a reușitelor recente, constatăm că nu sunt puține. Pe 2-7 octombrie, Habitat for Humanity a organizat – în Bacău, nu în altă parte – cea mai amplă acțiune de voluntariat din Europa, construind 36 de case în 5 zile, cu sprijinul autorităților.

Tot în octombrie, la Gala Administrației, județul Bacău a cules patru premii, însoțite de aplauze, pentru modernizarea Radioterapiei din Bacău, a secțiilor de Neurologie, Interne și Oftalmologie din Onești, pentru proiectul „Moinești-Băi, Stațiune turistică” și un proiect social.

Finalizarea noului terminal al Aeroportului, semnarea contractelor cu Ministerul Dezvoltării, asigurarea că vor fi finanțate rezerva de apă și pista sunt, de asemenea, importante.

Bacăul are și firme de top – Dedeman, Agricola Internațional, Aerostar – care și-au extins anul acesta afacerile, cu noi contracte și noi activități. Să amintim și câteva reușite personale: Laurențiu Baciu a fost premiat de PRIA pentru tot ce-a făcut, în mod constant, spre binele agricultorilor și al agriculturii, Andre Muit a fost ales președinte la nivel național al FONSS, iar Gabriela Achihăi a primit premiul pentru întreaga sa carieră de la FONPC, o altă federație importantă.

Lista veștilor bune ar putea continua, dar sunt suficiente acestea, cred, pentru a încheia anul optimiști.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"