Zi cu soare, muzica, dans si multe cadouri, vineri, in inima Parcului Cancicov, “la fântâna”. Sarbatoarea a fost a Centrului “Daniel”, care a aniversat doua decenii de la infiintare. Alaturi i-au fost FSC si Espoiroumanie, impreuna cu care deruleaza un proiect foarte important: “Model de parteneriat si servicii mobile pentru comunitatile rurale sarace”.

Festivitatea a fost deschisa de cântecul “Când uitam sa visam”, interpretat de Andreea, o fetita de la “Clubul cu Lipici”, si a continuat cu discursul Marioarei Popa, presedinta ASCHN – Centrul “Daniel”. Au urmat alte melodii, pe ritmul carora bacauanii aflati in parc nu s-au sfiit sa danseze. Spectacolul a fost sustinut de voluntari si copiii “Cluburilor cu Lipici” din Motoseni, Slobozia si Bacau.

Au urmat o sumedenie de intreceri si jocuri, intre care o demonstratie de pictura colectiva si un concurs de desene pe asfalt, dar si prezentarea povestii Centrului “Daniel”, pe un ecran mare, pentru ca bacauanii sa afle ce este si cu se ocupa aceasta organizatie.

PUBLICITATE

“Sarbatorim in parc tocmai pentru a putea participa la eveniment un numar cât mai mare de copii, parinti si bunici, a declarat Marioara Popa, presedinta ASCHN – Centrul Daniel. Aici pot sa interactioneze mai bine si pot fi cunoscuti de comunitate, care are sansa sa descopere ce talentati sunt copiii nostri.”

De-a lungul aleilor, voluntarii FSC si ASCHN au amenajat standuri si si-au prezentat creatiile: tablouri mai mari si mai mici, lumânari decorative, suporturi din ceramica, cosuri impletite din sfoara si bijuterii “o minune”, cum marturisea o batrânica, privind bratarile, colierele si cerceii in forma de gargarite, frunzulite sau cirese. Muzica si dansul au continuat ore in sir, iar la sfârsit, toti copiii erau imbujorati, obositi si fericiti. “A fost o zi de vis”, a spus, oftând, Cosmin, un baietel de zece ani, din Slobozia Noua.

Silvia Patrascanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ