Dupa o pauza de patru luni, perioada in care salariatii Camerei Agricole Judetene (CAJ) Bacau nu si-au primit salariile, Vasile Achimoaiei, directorul institutiei, a primit o veste buna: Guvernul a alocat banii necesarii achitarii sumelor restante.

Saptamâna trecuta, el a fost informat ca in bugetul Consiliului Judetean (CJ) au intrat 347.000 de lei, suma care va ajunge pentru plata salariilor pâna in luna septembrie. Camera Agricola este finantata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), dar se afla in surbordinea CJ Bacau.

Nu se stie care va fi soarta institutiei dupa data de 1 octombrie, intentia Guvernului fiind aceea de a infiinta o structura noua, formata din fermieri si finantata de acestia. Din aceasta cauza, nu au existat bani pentru salariile din trimestrul II, MADR intentionând sa scape de Camere din luna aprilie.

Unii sustin ca actuala CAJ va disparea, altii ca va redeveni Oficiul Judetean de Consultanta Agricola, asa cum se numea in urma cu un deceniu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ